naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Vastgevroren GFT

Vastgevroren GFT

Laat je groene GFT-container niet in de kou staan…

Misschien merkte u de voorbije dagen of weken ook dat uw GFT-container na de ophaaldag nog vol zat en ontving u van ons een briefje met de mededeling 'de inhoud van uw container is vastgevroren'?

Dit is uiteraard een veel voorkomend probleem in de koude wintermaanden. Met behulp van het beladingsysteem op de vrachtwagens trachten onze ophalers al het organisch materiaal uit de container te krijgen. Als dat niet lukt, omdat bijvoorbeeld het GFT bevroren is, blijft (een deel van) het afval in de container. Voor niemand echt leuk … Daarom volgen hier enkele tips om dit probleem zoveel mogelijk te vermijden!

  • Wanneer je container leeg is, begin dan onderaan met enkele proppen krantenpapier. Deze absorberen het vocht en voorkomen dat het afval aan de bodem blijft kleven. Heel vochtig materiaal, zoals bijvoorbeeld keukenafval, kan je in een laagje keukenpapier wikkelen alvorens het in de GFT-container te deponeren. Bij hevig vriesweer steek je best hier en daar een velletje krantenpapier tussen het organisch afval. Door op die manier in verschillende lagen te werken, heeft de inhoud van de container minder de kans om als geheel te bevriezen.
  • Druk of pers het GFT niet te vast in de container. Je kan je container beter elke ophaalronde laten leegmaken dan het materiaal op te sparen. Zo voorkom je plaatsgebrek en hoef je het GFT niet aan te drukken.
  • Plaats de container op een beschutte plaats en zet hem indien mogelijk pas de ochtend van inzameling buiten. Let wel! De ophaalrondes starten reeds om 7u00 's morgens. Zorg dat je container tijdig buiten staat!
  • Als je denkt dat de inhoud toch bevroren is, maak het materiaal dan voorzichtig even los met een schop alvorens je de container op de stoep plaatst.

We kunnen je met deze tips geen 100 % garantie op succes geven … Maar het kan toch wel helpen!

Laatste aanpassing: 27/12/2007

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak