naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Week van de afvalvermindering

Week van de afvalvermindering

15 tips en links

Deze week is het Europese Week van de Afvalvermindering. Ecowerf schenkt deze week, met de steun van de OVAM extra aandacht aan hoe afval te verminderen in het dagelijkse leven. Met deze 15 tips en 15 links kan jij ook je steentje bijdragen! Thuis, op kantoor, op school, bij het shoppen of tijdens het klussen.

Week van de afvalvermindering

Deze week is het Europese Week van de Afvalvermindering. In heel Europa spannen allerlei ondernemingen en verenigingen zich in om duurzame acties te organiseren rond afvalpreventie. Want in Europa wordt elk jaar tot 1.8 miljard ton afval geproduceerd. De grote hoeveelheden afval en de wijze waarop het wordt verwerkt zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de mens. Ook de productontwikkeling en het transport dragen bij tot de klimaatverandering. Door te kiezen voor duurzame producten en zoveel mogelijk te hergebruiken sparen we de schaars geworden natuurlijke rijkdommen zoals olie, gas, steenkool…

Ecowerf schenkt deze week, met de steun van de OVAM extra aandacht aan hoe afval te verminderen in het dagelijkse leven. Met deze 15 tips en 15 links kan jij ook je steentje bijdragen! Thuis, op kantoor, op school, bij het shoppen of tijdens het klussen.

Naar boven

15 tips om mijn afval te verminderen
 

Naar boven

Laatste aanpassing: 21/11/2009

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak