naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Vastgevroren gft

Vastgevroren gft

Laat je groene gft-container niet in de kou staan…

Dat de inhoud van je gft-container blijft zitten komt wel eens voor. Zeker tijdens de koude wintermaanden wanneer het gft-afval vastvriest in je container. Tijdens de inzameling van het gft-afval trachten onze laders met behulp van het beladingsysteem op de vrachtwagens al het organisch materiaal uit de container te krijgen. Als dat niet lukt, omdat het gft-afval bevroren is, blijft (een deel van) het afval in de container. Een vervelend winterkwaaltje dat je kan voorkomen door de volgende tips te gebruiken:

  • Leg onderin je container enkele proppen krantenpapier. Deze absorberen het vocht en voorkomen dat het afval aan de bodem vastvriest.
  • Heel vochtig materiaal wikkel je best in een laagje krantenpapier.
  • Werk in lagen. Steek hier en daar een velletje krantenpapier tussen het organisch afval, zo heeft de container minder kans om als geheel te bevriezen.
  • Druk of pers het gft-afval niet te vast in de container. Je kan je container beter elke ophaalronde laten leegmaken dan het materiaal op te sparen.
  • Plaats de container op een beschutte plaats en zet hem indien mogelijk pas de ochtend van inzameling buiten. Let wel! De inzamelrondes starten om 7u00 's morgens. Zorg dat je container tijdig buiten staat!
  • Als je denkt dat de inhoud toch bevroren is, maak het materiaal dan voorzichtig even los met een schop alvorens je de container op de stoep plaatst.

We kunnen je met deze tips geen 100 % garantie op succes geven … Maar het kan toch wel helpen!

Laatste aanpassing: 07/02/2010

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak