naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Puzzelwedstrijd Puzzel de kilos eraf

Puzzelwedstrijd “Puzzel de kilo’s eraf”

Europese week van de afvalvermindering

Vuilzak met meetlintVan 20 tot 28 november 2010 vindt de Europese week van de afvalvermindering plaats. EcoWerf neemt deel aan deze actie en wil haar inwoners aansporen om milieubewuster te leven. Vul snel de wedstrijdpuzzel in en maak kans op een geschenkbon ter waarde van €50!

Ben jij een kei in afval sorteren? Proficiat! Dan wordt onze planeet dankzij jou een stukje aangenamer en gezonder. Nóg beter is het om afval te voorkomen. Het beste afval is immers het afval dat niet geproduceerd wordt! Om die reden wil EcoWerf met de steun van de provincie Vlaams-Brabant zoveel mogelijk burgers oproepen om milieubewuster te handelen thuis, op kantoor of op school. De afvalproblematiek is niet enkel een lokaal of regionaal probleem, ook Europa is hiermee begaan; daarom steunt het LIFE+programma van de Europese Commissie de Europese week van de afvalvermindering . Als alle Europeanen een inspanning leveren om hun consumptiegedrag te veranderen, dan zijn we al een hele stap dichter bij een milieuvriendelijke wereld! Op de website van de Europese week vind je concrete acties tegen afval, zoals 12 goede handelingen om je hoeveelheid afval te verminderen en verschillende tips om afval te verminderen in het dagelijks leven.

Iets bijleren hoeft niet noodzakelijk saai te zijn; zo kan je bij het invullen van een ludieke puzzel heel wat opsteken. Vul snel de wedstrijdpuzzel in en bezorg ons jouw antwoord, dan maak je kans op een geschenkbon van de ecologische webshop Kudzu!

Europese week van de afvalverminderingMet de steun van provincie Vlaams-BrabantKudzo 

Neem deel en win!

De antwoorden die je in de puzzel moet invullen, zijn één voor één tips die je kunnen helpen om afval te vermijden. Je zal versteld staan hoe veel afvalarme oplossingen je kent voor milieubelastende voorwerpen of handelingen; vaak komt het er enkel op aan om er goede gewoontes van te maken. Door deel te nemen aan deze wedstrijd maak je kans om een geschenkbon van €50 te winnen, maar zelfs als je niet in de prijzen valt, win je erbij: je leert immers hoe je afval kan vermijden, en daardoor kan je geld uitsparen. En alsof dat nog niet voldoende is, komen we hiermee ook een stapje dichter bij een milieuvriendelijke wereld.

Dit is een project van EcoWerf met de steun van de provincie Vlaams-Brabant

Naar boven

Wedstrijdpuzzel

Vul snel de wedstrijdpuzzel in en bezorg ons jouw antwoord, dan maak je kans op een geschenkbon van de ecologische webshop Kudzu t.w.v. €50!

Wedstrijdpuzzel

Naar boven

Hoe deelnemen?

Wil jij ook graag kans maken om een geschenkbon van de ecologische webshop Kudzu te winnen? Vul dan de puzzel in, zodat je met de letters verticaal een nieuw woord vormt. Mail dit antwoord samen met je contactgegevens (naam, voornaam, adres en telefoonnummer); of stuur alle gegevens op naar: EcoWerf, Dienst Afvalpreventie, Aarschotsesteenweg 210, 3012 Leuven.

Deelnemen kan tot ten laatste 31 december 2010. Begin 2011 trekt een onschuldige hand 3 winnaars uit de juiste inzendingen. Zij zullen elk een bon van € 50 ontvangen.

Naar boven

Meer informatie over afvalpreventie

Zoek je informatie over hoe je afval kan vermijden? We geven je graag 15 tips en links die je kunnen helpen om afval te verminderen op kantoor, op school, thuis, tijdens het winkelen of bij het klussen. Op de website van de Europese week van de afvalvermindering vind je eveneens concrete acties tegen afval, zoals 12 goede handelingen om je hoeveelheid afval te verminderen en verschillende tips om afval te verminderen in het dagelijks leven.

Naar boven

Geschenkbon Kudzu

Benieuwd naar wat je met de te winnen bon kan kopen? Dat kan op de website van Kudzu. Je vindt er leuke producten die bijdragen tot een beter milieu, omdat ze zijn gemaakt van natuurlijke, gerecycleerde of recycleerbare materialen.

Naar boven

Wedstrijdreglement

Wie deelneemt aan de wedstrijd verklaart zich akkoord met de voorwaarden van het wedstrijdreglement. Elke inbreuk op dit reglement heeft de uitsluiting van de deelnemer tot gevolg.

Algemene voorwaarden:

  • de organisatoren behouden zich het recht voor de wedstrijd of een deel ervan te wijzigen, uit te stellen, in te korten of in te trekken indien de omstandigheden dit vereisen. De organisatoren kunnen daarvoor niet aansprakelijk gesteld worden. Druk-, spel-, zet- of andere fouten kunnen niet ingeroepen worden als grond voor welke verplichting dan ook.
  • elke persoon mag maximaal één keer deelnemen.
  • iedere natuurlijke persoon woonachtig in het werkingsgebied van EcoWerf mag deelnemen, met uitzondering van personeelsleden van EcoWerf en hun gezinsleden.
  • de winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht begin 2011 en zullen vervolgens hun geschenkbon met de post ontvangen.
  • de winnaars geven hierbij de toestemming dat hun voornaam, familienaam en de gemeente waar zij woonachtig zijn, gepubliceerd mag worden ter bekendmaking van de winnaars.
  • een prijs kan uitsluitend worden toegekend aan de winnaar (de verzender van het wedstrijdantwoord) en is dus niet overdraagbaar. Een prijs is ondeelbaar en moet aanvaard worden zoals deze wordt toegekend. De prijs kan ook in geen geval afgestaan of ingeruild worden voor een som geld.

Naar boven

Laatste aanpassing: 20/11/2010

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak