naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > HUIS AAN HUIS > Winterweer

Winterweer

Wat als de ophaaldienst niet is langsgekomen?

Door sneeuw en ijzel op de weg waren sommige straten moeilijk toegankelijk voor de ophaaldienst. Om lichamelijke en materile schade te vermijden, besliste EcoWerf enkel de veilig toegankelijke straten te bedienen. EcoWerf vraagt de inwoners van wie het afval niet werd meegenomen, om hun afval terug binnen te nemen en bij te houden tot de volgende inzameldag (zie afvalkalender). EcoWerf excuseert zich voor dit ongemak en bedankt de inwoners voor hun begrip.

Uitzonderlijke situatie

Winterse buien en vrieskou kunnen het verkeer behoorlijk in de war sturen. Het spreekt voor zich dat ook de huis-aan-huisinzameling van afval hieronder kan lijden. De ophaaldienst probeert bovendien overal langs te gaan, ook op plaatsen waar de strooidiensten niet komen. EcoWerf hoopt dat de inwoners begrip kunnen opbrengen voor deze situatie. Je kan de ophaaldienst een handje toesteken door je afval bijvoorbeeld naar een beter bereikbare plaats te brengen wanneer je in een hellende straat woont.

Wat als de ophaaldienst niet is langsgekomen?

De voorbije dagen werd in heel wat gemeenten het afval in enkele straten slechts gedeeltelijk of helemaal niet opgehaald omwille van de door de weersomstandigheden slechte staat van het wegdek.

Als de ophaalwagen wegens de winterse staat van het wegdek niet is langsgekomen op de vastgelegde dag, haal dan je afval terug binnen en bied het aan bij de volgende ophaalronde. Indien het voor EcoWerf mogelijk is een extra inzameling te organiseren, dan zal dit in samenspraak met jouw gemeente- of stadsbestuur - via verschillende kanalen gecommuniceerd worden. Hou zeker de website van EcoWerf en die van je gemeente/stad in het oog. Bel voor meer info de groene lijn van EcoWerf: 0800/97 0 97.

Naar boven

Tips om vastgevroren containerinhoud te vermijden

Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de containerinhoud vastvriest en de container niet geledigd kan worden. Hieronder vind je een aantal acties die je kan ondernemen om dit te voorkomen :

  • plaats bij voorkeur je afval s ochtends vr zeven uur buiten, in plaats van de avond voordien. Zo voorkom je dat de inhoud van de container vastvriest, of dat je afval minder zichtbaar wordt door sneeuwval.
  • bewaar je afvalcontainer binnen (bv. in de garage) of op een windluwe plaats.
  • gebruik bij vriesweer laagjes krantenpapier in de gft-container, laat vochtig keukenafval eerst even drogen en maak het materiaal los met een lang voorwerp in de ochtend van de lediging.

Naar boven

Laatste aanpassing: 03/12/2010

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak