naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > HUIS AAN HUIS > Bied je container aan met gesloten deksel!

Bied je container aan met gesloten deksel!

Openstaande deksels hinderen

Regelmatig treffen de EcoWerf-laders afvalcontainers aan van huisvuil of gft, die zó vol zitten dat het deksel niet meer dicht kan. Dat is erg hinderlijk. Openstaande deksels bemoeilijken het werk van de laders en, nog belangrijker, ze vergroten de kans op ongevallen. Bovendien betaal je voor een container met een bepaald volume en dus hoort het aangeboden afval binnen dat volume te zitten.

Gft-containersHuisvuilcontainers
Gelieve de container aan te bieden met een gesloten deksel!

Hoe een overvolle container vermijden?

Een overvolle container kan je makkelijk vermijden, in de eerste plaats door je container vaker aan te bieden. Doe je dit al en voldoet de containerinhoud regelmatig nog niet, neem dan contact op met EcoWerf: 0800/97 0 97.

Naar boven

Hoe zorg ik voor minder afval?

Geen afval produceren is niet mogelijk, maar een groot deel kan u toch vermijden. De slogan “Wie afval vermijdt, hoeft het niet kwijt” toont duidelijk aan dat afvalpreventie de enige echte oplossing is voor het afvalprobleem. Hier volgen enkele praktische en eenvoudige tips om afval te voorkomen:

Huisvuil

 • koop herbruikbare producten (katoenen zakdoeken, herbruikbare luiers, linnen boodschappentas, …) i.p.v. wegwerpproducten
 • kies zoveel mogelijk voor onverpakte groenten, fruit … Als een product niet onverpakt te koop is, kies dan voor enkelvoudige verpakking (karton, metaal, glas): die kan u makkelijk sorteren! Een samengestelde verpakking (vb. karton met laagje plastic) komt anders onvermijdelijk in de grijze container terecht.
 • geef de voorkeur aan grootverpakkingen: een pot yoghurt van 1 liter levert minder afval op dan 4 potjes van 250 gr.
 • sorteer zo goed mogelijk je afval (pmd, kga, papier en karton, glas …) zodat de grijze container zo leeg mogelijk blijft.
   

Gft

 • composteer zelf keuken- en tuinafval! Keuze genoeg: compostvat, -bak, -hoop of een wormenbak. Vragen hierover: contacteer een compostmeester (via de gemeentelijke milieudienst) of lees één van de talrijke brochures over thuiscomposteren.
 • versnipper zelf snoeihout en gebruik de houtsnippers als mulchlaag tussen de planten, maak er tuinpaadjes mee of gebruik de snippers als structuurmateriaal in het compostvat.
 • een afvalarme tuin (stuk bloemenweide of bodembedekkers i.p.v. heel groot gazon, de juiste plant op de juiste plaats, het respecteren van plantafstanden, traaggroeiend gras, mulchmaaier…) bespaart u niet alleen heel wat werk maar ook een pak tuinafval.
   

De Kringwinkel

 • Met herbruikbare goederen (nog in goede staat) kan u terecht bij de Kringwinkel. U kan deze goederen zelf brengen of gratis laten ophalen door de Kringwinkel. Raadpleeg de afvalkalender voor een Kringwinkel in uw buurt.

Naar boven

Laatste aanpassing: 03/12/2010 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak