naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Thuiscomposteren ... ook iets voor jou?

Thuiscomposteren … ook iets voor jou?

Volg een compostcursus

EcoWerf organiseert jaarlijks compostcursussen in samenwerking met Vlaco. Tijdens 3 sessies (theorie, praktijk en uitstap naar demotuin) word je ondergedompeld in de wereld van het thuiscomposteren. Je krijgt er nuttige informatie over verschillende composteersystemen, het composteerproces en afvalarm tuinieren. Met de opgedane kennis kan je zeker aan de slag om je eigen gft- en tuinafval thuis te composteren. Deze cursus is gratis en volledig vrijblijvend.

Hocus Pocus Pats. Leer toveren met compost!

Info cursus thuiscomposteren

Composteren is niet echt moeilijk, maar toch loopt het af en toe fout. Misschien zit je met een aantal vragen… Composteer je best in een vat of in een bak? Wat mag er allemaal in het compostvat? Waar plaats je best je vat of bak? Hoe begin je eraan?… Door een aantal eenvoudige tips op te volgen, zal je zien dat het een pak gemakkelijker wordt. Bovendien is je zelfgemaakte compost een nuttig product dat je in je tuin kan gebruiken, je spaart ook het milieu en betaalt minder voor je afval !

Kriebelt het? Wil je er meer over weten?
Schrijf je dan in voor een compostcursus die EcoWerf i.s.m. Vlaco (Vlaamse Compostorganisatie) organiseert. De cursus bestaat uit 3 sessies. Tijdens het eerste infomoment, krijg je een theoretische uitleg. De tweede sessie is een uitstap naar het bezoekerscentrum ‘Hof ter Winkelen’ in Londerzeel (een bus zal ingelegd worden). Hier kan je met je eigen ogen de toepassingen van compost en ook andere vormen van afvalvoorkoming in de tuin bekijken. Ten slotte ga je zelf aan de slag met het opstarten of omzetten van een compostvat of -bak tijdens de praktijksessie. Met de opgedane kennis kan je zeker aan de slag om je eigen gft- en tuinafval thuis te composteren.

Ben je na het volgen van deze 3 infosessies geïnteresseerd om mee te draaien in het compostmeesterteam van je gemeente/stad, dan ben je daar van harte welkom. Je kan mee vergaderen, helpen aan de organisatie van een infoavond of een demonstratie, ideetjes geven voor artikels voor de gemeentelijke infokrant… Bevalt je dit, dan kan je nadien nog een bijkomende opleiding volgen om ‘compostmeester’ te worden.

Wil je graag al wat meer te weten komen over thuiscomposteren, neem dan hier al eens een kijkje.

Naar boven

Data cursussen

De eerstvolgende cursussen vinden plaats in mei - juni 2012 in Rotselaar en Tielt-Winge. De cursus in Rotselaar is reeds volzet, voor Tielt-Winge zijn er nog plaatsen vrij.

De cursus is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Kan je nu niet deelnemen, maar wil je dat we je op de hoogte brengen van een volgende cursus, bezorg ons dan je naam en adres en de vermelding dat je interesse hebt in een toekomstige cursus. Je ontvangt dan een uitnodiging bij de volgende reeks cursussen.

Voor meer info, bel 016/28 43 45 of vul het contactformulier in.

Naar boven

Laatste aanpassing: 09/05/2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak