naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Fietslus Zonder is gezonder

 

Fietslus Zonder is gezonder

Zondag 5 juni

Hou jij ook van een gezond beheerd stukje tuin waar geen pesticiden aan te pas komen? Stap op 5 juni op je fiets en bezoek enkele tuinen, boerderijen of stukjes natuur die op een pesticidenvrije manier beheerd worden. Je kan er een praatje slaan met een bioboer of compostmeester en tips krijgen over ecologisch verantwoord tuinieren.

De fietslus leidt je onder meer langs schitterende VELT-tuinen die deelnemen aan de Ecotuindagen (4 en 5 juni) én langs demoplaatsen en tuinen van de compostmeesters, die je met veel plezier tips geven over composteren en kringlooptuinieren. De maand juni is immers nog steeds ‘Juni compostmaand’ en heeft dit jaar als thema ‘Meer genieten in uw prachtige tuin’! Bezoekers van de compostdemo’s kunnen bovendien deelnemen aan de Vlaco-wedstrijd om een mooie houten ligbed te winnen.

Infofolder met plannetje

Je kan kiezen uit 3 fietslussen met startplaats in Leuven (28 km), Lubbeek (17 km) of Tielt-Winge (33 km). Combinaties van 2 lussen zijn ook mogelijk voor de geoefende fietsers. Klik hier voor de infofolder en wegbeschrijving. Vanaf eind mei kan je de fietslus-folder eveneens afhalen bij de milieudiensten van de deelnemende gemeenten Leuven, Lubbeek en Tielt-Winge en op 5 juni is hij te verkrijgen aan de startplaatsen (zolang de voorraad strekt).

Wat? Fietslus ‘Zonder is gezonder’
Wanneer? Zondag 5 juni van 10.00 tot 17.00 uur
Waar? Startplaatsen (vertrek tussen 10.00 en 13.00 uur)

Startplaats Adres Aantal
km
Aantal
stops
Fietslus-folder
met plannetje
Leuven Basisschool Hertog Karel,
Aarschotsesteenweg,
Wilsele
28 km 10 fietslus-folder met plannetje
(758 kB PDF-bestand)
Lubbeek Containerpark,
Bollenberg,
Lubbeek
17 km 4 fietslus-folder met plannetje
(532 kB PDF-bestand)
Tielt-Winge Demotuin gemeentehuis,
Kruisstraat 2,
Tielt-Winge
33 km 6 fietslus-folder met plannetje
(707 kB PDF-bestand)

De fietslus wordt georganiseerd door EcoWerf in samenwerking met de gemeenten Leuven, Lubbeek en Tielt-Winge in het kader van het project ‘Zonder is gezonder’. Tevens is er een samenwerking met VELT (Ecotuinen VELT langs de fietslus) en enkele compostmeesters in het kader van juni compostmaand (Vlaco).

Meer informatie over alternatieven voor chemische bestrijdingsmiddelen vind je hier. Bezoek ook zeker de websites http://www.zonderisgezonder.be/ en http://www.velt.be/.

Juni Compostmaand    Zonder is gezonder    VELT

Naar boven

Laatste aanpassing: 20/05/2011

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak