naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Taxusinzameling

Taxus snoeien doet de hoop groeien!

Inzamelactie 15 juni - 31 augustus

Breng je taxussnoeisel tussen 15 juni en 31 augustus gratis naar je containerpark en strijd mee tegen kanker. In de jonge naalden van Taxus baccata zit baccatine, een belangrijk wapen tegen kanker. 50% van alle chemokuren vandaag gebeurt met geneesmiddelen op basis van taxus. Je snoeisel levert dus geneeskrachtige stoffen op. Bovendien schenkt EcoWerf de volledige opbrengst aan Kom op tegen Kanker. Vorig jaar bracht de actie door EcoWerf 26.475 euro op!

Taxus snoeien

Samen snoeien tegen kanker

Hoe klein je haag ook is, elke kilo taxussnoeisel telt! Het snoeisel van een taxushaag van 50 meter lang, levert de nodige grondstof voor de behandeling van 1 kankerpatiŽnt. Jaarlijks hebben tienduizenden kankerpatiŽnten chemotherapie nodig. Voor al die mensen kan ook jouw taxushaag de hoop vergroten!

Jong en zuiver

 Snoeivoorwaarden

Opgelet, enkel taxussnoeisel dat jong en zuiver is, is bruikbaar en kan je gratis afgeven op het containerpark:

  1. Enkel ťťnjarige scheutjes (takjes tot 30 cm) van de Taxus Baccata bevatten baccatine. Dus alleen wanneer je de haag jaarlijks snoeit, is het snoeigroen bruikbaar.
  2. Snoei je taxushaag boven een doek of zeil. Steentjes, aarde, ander snoeisel of onzuiverheden maken de taxus waardeloos.

Goed taxussnoeisel   Afgekeurd snoeisel
Goed taxussnoeisel Afgekeurd taxussnoeisel

Taxushaag

Heb je een taxushaag van minstens 50 meter, maar ben je niet in de mogelijkheid ze zelf te snoeien? Surf dan naar gratissnoeientegenkanker.be om je haag gratis te laten snoeien ten voordele van Vergroot de Hoop.

Thuis in Vlaanderen en Zuid-Nederland

De Taxus Baccata groeit bijna uitsluitend in Europa. Alleen Vlaanderen en Zuid-Nederland hebben de traditie om taxus als haagplant te gebruiken. De grondstof voor kankerbestrijdende medicijnen in heel de wereld komt dus hoofdzakelijk uit jouw regio.

Meer info? Surf naar http://www.vergrootdehoop.be/ of bezoek de Facebook-pagina.

Bedankt als ook jouw taxushaag de hoop vergroot!

Vergroot de hoop

Laatste aanpassing: 24/05/2013

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak