naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > VERENIGINGEN EN SCHOLEN > Uitleenmateriaal zwerfvuilactie

Gratis aandachtstrekkers voor zwerfvuilopruimacties

Kwak je afval juist weg!

Zwerfvuil opruimen is tegenwoordig erg in, maar helaas ook noodzakelijk. Om gemeenten te helpen hun opruimacties nog beter in de kijker te plaatsen, kocht EcoWerf met de steun van de OVAM-campagne ‘Zwerfvuil indevuilbak’ spandoeken, inflatables en gocarts aan. Verenigingen of scholen uit het werkingsgebied van EcoWerf die een zwerfvuilactie plannen, kunnen via hun gemeente deze leuke materialen gratis uitlenen!

 


Leuke materialen met ludieke slogan

Zet je opruimacties extra in de kijker met volgende materialen: 

  • Spandoeken
  • 3 meter hoge inflatables
  • Gocarts met kipkar om het zwerfvuil op een aangenamere manier in te zamelen.

Kwak het juist wegSpeciaal voor deze uitleenmaterialen liet EcoWerf een ludieke kikker-slogan ‘Kwak het juist weg’ ontwerpen. Die slogan herinnert eraan dat afval pas nuttig wordt wanneer je het op de juiste manier sorteert: in de vuilbak, bij pmd, papier … Wat in de berm belandt, gaat immers verloren, zorgt voor milieuverontreiniging en ontsiert het straatbeeld.

Ben je nog op zoek naar fluohesjes, zwerfvuilhandschoenen en prikstokken? Deze kan je gratis uitlenen via Interleuven. Neem contact op voor meer info.

Naar boven


Gratis aan te vragen via jouw gemeentebestuur

Opgelet! EcoWerf leent enkel materialen uit aan gemeentebesturen. Wil jouw vereniging of school graag gebruik maken van de uitleenmaterialen? Geen probleem, neem contact op met je gemeente en zij helpen je graag verder!

Overzicht uitleenmaterialen (179 kB PDF-bestand)

Zwerfvuil opruimen Zwerfvuil opruimen

‘Zwerfvuil opruimen in Keerbergen wordt een pretje met de gocart van EcoWerf!’

Naar boven


Gratis educatief lespakket over zwerfvuil

Het is niet altijd evident om een boodschap om te zetten naar een taal die jongeren aanspreekt, ook niet wanneer het gaat over zwerfvuil. Daarom werkte de Vlaamse koepel 'indevuilbak', een gezamenlijk initiatief van de OVAM, Fost Plus en lokale besturen, in samenwerking met GREEN en de Arteveldehogeschool een lespakket rond zwerfvuil uit voor leerkrachten van het secundair onderwijs. Zwerf eens rond op de website van indvuilbak en ontdek hoe je er samen voor zorgt dat zwerfvuil niet meer chill is.

Het pakket bevat kant-en-klare lesfiches en didactisch materiaal voor verschillende vakken uit alle graden van de onderwijsvormen ASO, TSO, BSO en KSO. De lessen werden ontwikkeld in samenwerking met studenten van de lerarenopleiding. Met andere woorden, dit is een lespakket ván studenten vóór studenten.

Zwerfvuil is niet chill!

Naar boven

 

Laatste aanpassingen: 21/10/2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorteertip

Sorteer in de badkamer: plastic flacons van bad- en doucheproducten en spuitbussen van cosmetica horen bij pmd!
 
Online sorteerwijzer

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf