naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Thuiscomposteren > Juni Compostmaand

Juni Compostmaand

Meer genieten in uw prachtige tuin

Juni CompostmaandJuni = compostmaand! Tijdens deze maand word je als het ware overdonderd door activiteiten rond thuiscomposteren. Het ideale moment om met je vragen naar de compostmeesters toe te stappen. Vanaf de periode april-mei vind je informatie over de activiteiten op http://www.junicompostmaand.be/ (vervolgens doorklikken naar 'activiteitenkalender').

Juni Compostmaand is een initiatief van Vlaco vzw en de OVAM in samenwerking met de Intergemeentelijke verenigingen, waaronder EcoWerf. Naast ondersteuning aan de hand van folders en infomateriaal, organiseert Vlaco elk jaar opnieuw tijdens Juni Compostmaand een grote kringloopwedstrijd in het kader van kringlooptuinieren.

Grote Kringloopwedstrijd Juni Compostmaand 2011

Genieten van een prachtige tuinWas jij ook 1 van de talrijke bezoekers van compostdemonstraties tijdens Juni Compostmaand? Dan weet je ondertussen vast en zeker hoe je meer kan genieten van je prachtige tuin door ‘de kringloop’ aan het werk te zetten. Dit was immers het thema van Juni Compostmaand 2011. Onze compostmeesters stonden op meerdere demoplaatsen klaar om je hier meer over te vertellen.

De “Grote Kringloopwedstrijd-vraag” dit jaar luidde als volgt: ‘Een Vlaco-medewerker voedert dagelijks twee kippen met keukenresten. Hoeveel gram keukenresten verorberen deze 2 kippen gedurende 14 dagen?’

Kippen 

Winnaar

Houten ligbedHet juiste antwoord was 6.970 gram. Jo Dolse uit Kortenberg benaderde het dichtst deze hoeveelheid en wint een FSC-houten ligbed voor in de tuin.

 

Laatste aanpassing: 29/07/2011

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak