naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > HUIS AAN HUIS > Ophaaldienst

Ophaaldienst

EcoWerf op de baan

De ophaaldienst van EcoWerf zorgt voor de inzameling van het huishoudelijk afval in de aangesloten gemeenten. Deze dienst omvat de huis-aan-huisinzameling, de containerdienst en de glasdienst.

Met een groep van ongeveer 100 mensen staat de ophaaldienst in voor de huis-aan-huisinzameling. Jaarlijks wordt ongeveer 24.000 ton gft, 20.000 ton huisvuil, 5.000 ton pmd en 15.000 ton papier & karton ingezameld. In sommige gemeenten worden ook de inzamelingen van snoeihout, oud ijzer en grofvuil verzorgd.

Huis-aan-huisinzameling

38 vrachtwagens worden dagelijks ingezet bij de huis-aan-huisinzameling van het afval. In al deze vrachtwagens is veel aandacht besteed aan veiligheid en ergonomie: de veiligheid van onze mensen en van de andere weggebruikers is voor EcoWerf een absolute prioriteit. Een bewijs hiervan is het veiligheidslabel dat EcoWerf van Febetra en de provincie Vlaams-Brabant in ontvangst mocht nemen.

Ophaalwagens

DifTar

In 16 gemeenten haalt EcoWerf afval aan huis op volgens het principe van geDifferentieerde Tarieven, kortweg DifTar. In deze gemeenten wordt huisvuil en gft opgehaald in grijze en groene DifTar-containers en betalen de inwoners op basis van de hoeveelheid afval die ze aanbieden.

Meer informatie over DifTar.

Ophaalwagen DifTar

Naar boven

Containerdienst

Naast de huis-aan-huisinzameling zet EcoWerf dagelijks 9 containerwagens in om de containers te ledigen van de 26 EcoWerf-containerparken. De volle containers worden afgevoerd naar een 15-tal verschillende verwerkers. En wagen verzorgt de levering van compost aan huis.

Naar boven

Glasdienst

Lediging glasbol
Een derde onderdeel van de ophaaldienst is de glasdienst. 3 glaswagens ledigen de meer dan 800 glasbollen die over het ganse grondgebied verspreid staan en zorgen voor de afvoer van het glas naar de verwerker. Deze wagens zijn voorzien van 2 compartimenten, zodat het wit en gekleurd glas gescheiden blijft.

 

 

Wit en gekleurd glas apart in glaswagen

Naar boven

Wagenpark

EcoWerf beschikt overigens over een eigen wasinstallatie en een team van mecaniciens en elektriciens die het wagenpark dagelijks onderhouden. Dat wagenpark ziet er als volgt uit:

7 X Ophaalwagen PAPIER & KARTON
11 X Ophaalwagen HUISVUIL, GFT
16 X Ophaalwagen HUISVUIL, GFT DIFTAR
4 X Ophaalwagen PMD
1 X Containerwagen Glas GLAS  
1 X Ophaalwagen GLAS  
2 X Containerwagen GLAS
9 X Containerwagen CONTAINERS
1 X Containerwagen COMPOST

Naar boven

Inzameling op afroep

De voorbije jaren werden oude metalen (oud ijzer), grofvuil en snoeihout op vooraf vastgelegde dagen aan huis opgehaald. De data hiervoor kon je terugvinden op de ophaalkalender. Omdat steeds minder inwoners dit soort afval via deze weg aanbieden, schakelde EcoWerf over op het systeem van inzameling op afroep.

Het gaat om volgende gemeenten:

Grofvuil Oude metalen Snoeihout
Begijnendijk Bekkevoort Bertem
Bekkevoort Bertem Geetbets
Bertem Boortmeerbeek Tielt-Winge
Bierbeek Geetbets Tienen
Boortmeerbeek Glabbeek  
Boutersem Haacht
Geetbets Herent
Glabbeek Holsbeek

Haacht

Huldenberg

Herent Kortenberg
Hoegaarden Linter
Holsbeek Lubbeek
Huldenberg Tielt-Winge
Keerbergen Zoutleeuw
Kortenaken  
Kortenberg
Landen
Linter
Lubbeek
Oud-Heverlee
Rotselaar
Scherpenheuvel-Zichem
Tielt-Winge
Tienen
Tremelo
Zoutleeuw

Hoe gaat het in zijn werk?

Woon je in n van bovenstaande gemeentes en heb je een hoeveelheid oude metalen, grofvuil of snoeihout waarmee je niet op het containerpark geraakt, bel dan naar EcoWerf op 0800/97 0 97.

Een EcoWerf-medewerker laat je dan weten op welke dag het afval wordt opgehaald. Je naam en adres worden genoteerd.

Je plaatst het afval duidelijk zichtbaar buiten ofwel vr 07.00 uur s morgens ofwel de avond voor de afgesproken ophaaldag na 20.00 uur.

De sorteerregels vind je onderaan op de afvalkalender.

Naar boven

Laatste aanpassing: 11/02/2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EcoWerf(t) aan:

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?

TR%2020150123%20PMD%20Tienen%20005%20(2).JPG

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf

Sorteertip

Breng kurken stoppen en kaarsresten naar je containerpark voor recyclage.
 
Online sorteerwijzer