naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Kringlooptuinieren > Plantenmarkt

Tuinen van Hoegaarden: plantenmarkt zondag 25 maart

Gratis demonstraties en rondleidingen

Plantenmarkt Tuinen van HoegaardenBeginnen jouw groene vingers ook stilaan de lentekriebels te voelen? Bezoek dan zeker de plantenmarkt in de Tuinen van Hoegaarden op zondag 25 maart. Deze editie gaat er bijzondere aandacht uit naar verwilderingsbloembollen. Meer dan 40 gespecialiseerde standhouders, rondleidingen en workshops zullen je een heleboel inspiratie bezorgen voor je eigen tuin! Ook EcoWerf staat voor je klaar met een gids en enkele compostmeesters. De inkom is gratis.

Naar jaarlijkse traditie zetten de Tuinen van Hoegaarden bij de aanvang van de lente hun deuren open en ook dit jaar is EcoWerf van de partij. Je kan doorlopend terecht bij de compostmeesters die je de kneepjes van het composteren bijbrengen. Composteer je al zelf maar ondervind je nog wat moeilijkheden? De compostmeesters helpen je graag verder met extra tips!

Om 11.30 en 14.30 uur biedt EcoWerf je graag de gratis rondleiding ‘Kringlooptuinieren’ aan. Tijdens deze kringloopwandeling doorheen de tuinen legt een EcoWerf-gids je een aantal kringlooptechnieken uit zodat je ze nadien thuis kan toepassen. Zo laat de gids zien hoe je tuinafval kan beperken en hoe je het op een nuttige en creatieve manier opnieuw in je tuin kan verwerken: mulchen, hakselen, kringloopwanden maken, composteren … Er zitten zeker een aantal aanraders bij die je makkelijk kan gebruiken in je eigen tuin!

Op 25 maart kunnen de bezoekers een gratis rondleiding Kringlooptuinieren volgen. Maar wist je dat scholen en verenigingen uit de EcoWerf-regio het hele jaar door een gratis rondleiding kunnen aanvragen in de Tuinen van Hoegaarden? Neem zeker een kijkje op deze website wanneer je met jouw school of vereniging een gratis kringloopwandeling wenst te reserveren.

Naast de infostand en rondleidingen door EcoWerf zijn er nog een massa andere activiteiten in de Tuinen die dag: een voordracht door bloembollendeskundige Rita van der Zalm, een kinderworkshop ‘Groenten in potten’, een workshop bloemschikken … Een rijkelijk gevuld programma dat je naar eigen interesse kan volgen en tussendoor geniet je van een gratis Hoegaarden. Een mooi begin van de lente!

 Laatste aanpassing: 09/03/2012

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak