naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Open Bedrijvendag

Open BedrijvendagBezoek EcoWerf op 2 oktober

Volg je gft-afval van inzameling tot compost

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat er met jouw afval gebeurt nadat het is ingezameld? Grijp je kans en bezoek EcoWerf op zondag 2 oktober! Die dag opent jouw milieubedrijf immers haar deuren voor het grote publiek. EcoWerf biedt je graag een begeleide rondleiding langsheen de weg die je gft-afval aflegt om in ‘zwart goud’ te veranderen. Achteraf kan je individueel onze transportsite bezoeken en meer te weten komen over het DifTar-systeem en het nieuwe Mobility-project. Tot slot kan je de infomarkt met verschillende standen over afval bezoeken. Er is ook doorlopend kinderanimatie en drankgelegenheid.

EcoWerf zet jouw afval in beweging!

In samenwerking met de OVAM, koos Open Bedrijvendag dit jaar voor het thema ‘Materialen in beweging’, waarbij ‘kringloopeconomie’ extra in de verf komt te staan. Voor EcoWerf een perfecte gelegenheid om te tonen hoe jouw inspanningen om afval correct in te zamelen de moeite lonen! EcoWerf zorgt er immers voor dat jouw afval bij de juiste verwerker terechtkomt zodat het hergebruikt, gerecycleerd of met energierecuperatie verbrand kan worden. Afval weer omzetten in grondstof, dat is de uitdaging!

Ophaalwagen.jpg

Wedstrijd Open Bedrijvendag

Bezoek je EcoWerf? Vul dan het wedstrijdformulier in dat je ontvangt bij het onthaal. Deelnemers maken kans op een prijs en krijgen een kleine attentie bij het indienen van het wedstrijdformulier! (Zolang de voorraad strekt.)

EcoWerf wil bos voor iedereen!

Ter gelegenheid van Open Bedrijvendag sponsort EcoWerf een goed doel. Het Intergemeentelijk milieubedrijf schenkt €500 aan de campagne ‘Bos voor iedereen’ van Natuurpunt. Met de opbrengst van de campagne worden de volgende jaren nieuwe bossen aangeplant in Vlaanderen. Meer informatie over de campagne vind je op http://www.bosvooriedereen.be/.

Gft-afval     Uitsortering gft-afval     Composteerhal


Programma EcoWerf 2 oktober 2011

10.00 - 17.00 uur

 • Rondleiding composteerinstallatie ‘Van gft tot compost’
  Een gids neemt je op sleeptouw langs de stortbunkers, biofilters, composteerhal en narijpingshal. Er zijn doorlopend rondleidingen; de laatste rondleiding start om 16.00 uur.
 • Transportsite
  Werp een blik in de stelplaats voor de ophaalwagens en wandel langs de spiegelafstelplaats en garage. Hier vind je ook 2 standen met informatie over het DifTar-systeem en het Mobility-project:
  • DifTar: het systeem van geDIFferentieerde TARieven
   Jouw huisvuil wordt niet in een zak ingezameld, maar in een bak met chip? Dan wordt het afval gewogen door de vrachtwagen en betaal je voor het gewicht dat je aanbiedt. Een videofilm legt je de werking van het systeem uit.
  • Mobility
   EcoWerf nam dit jaar een nieuw systeem in gebruik, waarmee de routeplanning van de inzameling nog vlotter kan verlopen en de administratie optimaal op elkaar wordt afgestemd. Hier zie je hoe de inzameling van jouw afval verloopt.
 • Infomarkt over afval
  Verschillende standen met informatie over afval sorteren, recycleren en vermijden. Er is doorlopend kinderanimatie voorzien. Wie behoefte heeft aan een drankje kan hier zijn dorst lessen.
  • Frituuroliën en vetten (Valorfrit)
   Zelf thuis frietjes bakken, dat smaakt naar meer! Je frituurolie of -vet is echter niet eeuwig bruikbaar. En wat doe je er dan mee? Kom er meer over te weten, genietend van een gratis zakje goudgele lekkernij! (Zolang de voorraad strekt.)
  • Smeerolie (Valorlub)
   Waarom je gebruikte smeerolie apart moet inzamelen leer je hier.
  • Elektrische toestellen en spaarlampen (Recupel)
   Deze stand is zeker een bezoek waard wanneer je meer informatie wil over de inzameling en recyclage van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur of spaar- en tl-lampen.
  • Verpakkingsafval met Magda en Danny (Fost Plus)
   Twijfels over de sorteerregels van pmd? Niet meer na een bezoek aan deze stand van Fost Plus! Test er je pmd-sorteerkennis met een tof spel!
  • Zwerfvuil
   Zwerfvuil opruimen is erg in, maar helaas ook noodzakelijk. Hier vind je de materialen die scholen en verenigingen gratis kunnen uitlenen om hun opruimactie in de kijker te zetten.
  • Kringlooptuinieren – thuiscomposteren
   Wil je graag besparen op je afvalrekening en je bodem verbeteren? Composteer dan zelf je gft-afval in een compostbak, -vat of -hoop en integreer kringlooptechnieken in je tuin. Een compostmeester vertelt je graag de kneepjes van het vak.
  • Gebruik van compost (Vlaco)
   De Vlaamse Compostorganisatie Vlaco informeert je over de eigenschappen en het gebruik van compost.
  • Composteerbare zakken (Jemaco)
   Wil je je gft-afval graag op een geurloze, hygiënische manier inzamelen? Dan zijn composteerbare zakjes een handig hulpmiddel. Kom zelf maar eens kijken!
 • Kinderanimatie
  • Mobiele expo:
   5 panelen met deurtjes waarachter heel wat te ontdekken valt over afvalbeheer.
  • Grime en ballonnenclown

WAT? Open Bedrijvendag bij EcoWerf
WANNEER? Zondag 2 oktober 2011 van 10.00 tot 17.00 uur
WAAR? EcoWerf, Aarschotsesteenweg 210, 3012 Leuven (Wilsele)
               Site toegankelijk voor rolstoelgebruikers

 Laatste aanpassing: 05/09/2011

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak