naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Wedstrijd jeugdbewegingen

Pimp je pmd- en papierbak!

Creatieve wedstrijd voor jeugdbewegingen

gepimpt papiermandjeKunst en afval vormen een goed team. Met afvalmaterialen kan je immers heel wat kanten op. Maar wie echt creatief wil zijn, neemt meteen ook de afvalbakjes zelf onder handen! Voor al deze knutselaars in de jeugdbewegingen organiseert EcoWerf een wedstrijd, gesteund door Fost Plus. Toon dat een pmd-container en papiermandje er supertof uit kunnen zien en wie weet gaat jouw jeugdbeweging binnenkort gratis naar Technopolis of winnen jullie 20 slaapzakken!

 

Wat te doen?
Hoe deelnemen?
Wat valt er te winnen?
Gratis pmd- en papierbakken
Wedstrijdreglement 


 

Wat te doen?

 1. gepimpte pmd-containerLaat jullie creativiteit de vrije loop en maak van de pmd-container en papiermand een heus kunstwerk. Tekeningen, hergebruikte afvalmaterialen, een leuke slogan Er zijn oneindig veel manieren om de bakken te versieren. Geef ze een totale make-over. The sky is the limit!
 2. Zorg ervoor dat iedereen duidelijk kan zien welk afval in de bak mag. Zet de sorteerregels voor pmd en voor papier&karton dus extra in de verf. Nog wat twijfels? Niet met deze handige sorteergids voor pmd en voor papier&karton! Je kan ook een kijkje nemen op de website van Fost Plus voor een handige brochure of affiches met sorteerinfo. Daar kan je ook de spelmap Ten Afval! downloaden, een uitgebreid spel over afval dat je met de hele jeugdbeweging kan spelen.

Doel? Je jeugdbeweging bezit een set versierde bakken die afval inzamelen plezieriger n duidelijker maken.

Naar boven

Hoe deelnemen?

 1. Download hier het deelnameformulier en vul het in. Neemt jouw jeugdbeweging met meerdere groepen deel? Vul dan telkens een nieuw formulier in.
 2. Foto gepimpte bakken en creatievelingen. Neem van dichtbij n of meerdere fotos van de gepimpte pmd-container(s) en papierbak(ken), waarop ze duidelijk te zien zijn. Neem ook een foto van de kunstenaars die dit origineel werkje tot stand brachten terwijl ze hun papier of pmd-afval in de juiste bak stoppen.

Stuur het deelnameformulier en de foto(s) van de gepimpte bakken en de creatievelingen als bijlage naar afvalpreventie@ecowerf.be. Deelnemen kan tot 30 juni 2012.

Naar boven

Wat valt er te winnen?

In de eerste plaats is het natuurlijk een hele eer om in de kijker te staan als afvalbewuste jeugdbeweging. De beste 3 inzendingen ontvangen bovendien een leuke prijs; gewoon omdat het heel erg fijn is extra beloond te worden voor jullie inspanningen!


1e PRIJS:
UITSTAP NAAR TECHNOPOLIS VOOR 100 PERSONEN (INCLUSIEF VERVOER)

2e PRIJS:
20 SLAAPZAKKEN

3e PRIJS:
100 DRINKBUSSEN

2e prijs: 20 slaapzakken

Wist je dat pmd-afval onder andere gebruikt wordt om nieuwe slaapzakken en drinkbussen te maken? Voor 1 slaapzak zijn er ongeveer 55 petflessen nodig.

Kaapt jouw jeugdbeweging de hoofdprijs weg? Dan kan jouw groep (max. 100 personen) een bezoekje brengen aan Technopolis. Daar staat onder andere een interactieve module van Fost Plus over het sorteren van verpakkingsafval.

Naar boven

Gratis pmd- en papierbakken

Om jeugdbewegingen aan te moedigen hun afval te sorteren, heeft Fost Plus enkele jaren geleden Ten Afval! gelanceerd. Via dit project kunnen jeugdbewegingen gratis papierpmd-containermandjes aanvragen en afvalcontainers voor pmd. Heeft jouw jeugdbeweging dit nog niet? Neem dan contact op met het Intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf en vraag gratis enkele exemplaren aan. (016/28 43 42 of afvalpreventie@ecowerf.be)

Papiermandje

Naar boven

Wedstrijdreglement

Wie deelneemt aan de wedstrijd verklaart zich akkoord met de voorwaarden van het wedstrijdreglement. Elke inbreuk op dit reglement heeft de uitsluiting van de deelnemer tot gevolg.

Algemene voorwaarden:

 • De wedstrijd is uitsluitend voor jeugdbewegingen gevestigd in het werkingsgebied van EcoWerf. (Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tremelo en Zoutleeuw.)
 • Er staat geen beperking op het aantal deelnemers. Een jeugdbeweging kan met verschillende inzendingen deelnemen (bv. met verschillende leeftijdsgroepen). Elke persoon mag maximaal n keer deelnemen.
 • Om kans te maken op een prijs, moet voor elke inzending minstens 1 pmd-container en 1 papierbak per deelnemende groep gepimpt worden.
 • De organisatoren behouden zich het recht voor de wedstrijd of een deel ervan te wijzigen, uit te stellen, in te korten of in te trekken indien de omstandigheden dit vereisen. De organisatoren kunnen daarvoor niet aansprakelijk gesteld worden. Druk-, spel-, zet- of andere fouten kunnen niet ingeroepen worden als grond voor welke verplichting dan ook.
 • Een team van 10 personeelsleden van EcoWerf zal de 3 beste inzendingen (fotos van de gepimpte bakken anoniem) selecteren.
 • De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.
 • De winnaars geven hierbij de toestemming dat de naam van hun jeugdbeweging en de gemeente waar zij gevestigd zijn, gepubliceerd mag worden ter bekendmaking van de winnaars.
 • Een prijs kan uitsluitend worden toegekend aan de winnende jeugdbeweging (vermeld op het deelnameformulier) en is niet overdraagbaar. Een prijs is ondeelbaar en moet aanvaard worden zoals deze wordt toegekend. De prijs kan ook in geen geval afgestaan of ingeruild worden voor een som geld.
 • De hoofdprijs, een uitstap naar Technopolis, moet plaatsvinden vr 31 december 2012.

Naar boven Logo Fost Plus Logo Ten Afval

 

 

 

Laatste aanpassing: 01/03/2012

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak