naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Grote Inzamelmaand Valorfrit een succes

Grote Inzamelmaand frituuroliŽn en Ėvetten een succes!

Haal je gratis aftelstrips en trechters op containerpark

In oktober 2011 organiseerde Valorfrit in heel BelgiŽ de Grote Inzamelmaand van frituuroliŽn en -vetten. Ook EcoWerf deed hier aan mee. Containerparkbezoekers kregen in ruil voor elke liter gebruikte frituurolie of -vet een tombolabiljet waarmee ze kans maakten op cinematickets, restaurantbons, friteuses of fietsen.

Gebruikte frituuroliŽn en -vetten kan je trouwens het hele jaar door gratis op het containerpark deponeren, zo kunnen ze gerecycleerd worden.

Winnaars Grote Inzamelmaand

Winnaar Grote InzamelmaandDe heer Thomas uit Landen is een van de hoofdwinnaars van de Grote Inzamelmaand van frituuroliŽn en -vetten. In de wedstrijdmaand ontving hij op het containerpark 8 tombolabiljetten in ruil voor zijn 8 liter gebruikte frituurolie. Het leverde hem een fietscheque t.w.v. Ä 1.600 op! Met de wedstrijd van Valorfrit waren ook friteuses, restaurantbons en bioscooptickets te winnen. In de EcoWerf-regio werden meer dan 18.800 deelnames geregistreerd. In totaal vielen hiervan 16 deelnemers in de prijzen. Hieronder vind je een overzicht van de winnaars per gemeente en hun prijs.

 

Winnaars Grote Inzamelmaand frituuroliŽn en -vetten (Valorfrit) in de EcoWerf-regio 
1 Landen fiets
2 Bekkevoort friteuse
3 Haacht restaurantbon
4

Begijnendijk

restaurantbon
5 Begijnendijk bioscooptickets
6 Begijnendijk bioscooptickets
7 Kortenberg bioscooptickets
8 Scherpenheuvel-Zichem bioscooptickets
9 Boortmeerbeek bioscooptickets
10 Oud-Heverlee bioscooptickets
11 Keerbergen bioscooptickets
12 Leuven bioscooptickets
13 Leuven bioscooptickets
14 Leuven bioscooptickets
15 Herent bioscooptickets
16 Herent bioscooptickets

Gratis aftelstrips en trechters

TrechterJe frituurolie of -vet is na 7 tot 10 frituurbeurten aan vervanging toe. Neem je gratis aftelstrip mee op het containerpark; hiermee kan je makkelijk zien wanneer je frituurolie te verversen. Naast aftelstrips kan je op het containerpark ook gratis een trechter krijgen zolang de voorraad strekt. Daarmee giet je je frituurolie zonder moeite in een fles (of de oorspronkelijke verpakking), die je dan naar het containerpark brengt. Giet je frituuroliŽn of -vetten dus niet in de gootsteen, het toilet of de tuin. Daar kunnen ze immers schade veroorzaken aan afvoerbuizen en rioleringen en kunnen ze het grond- en oppervlaktewater vervuilen. Bovendien wordt correct ingezamelde frituurolie of -vet gerecycleerd tot milieuvriendelijke biodiesel of gebruikt voor energieopwekking of oleochemie.

Aftelstrip  

Meer informatie over de Grote Inzamelmaand of over de inzameling en recyclage van gebruikte frituuroliŽn en -vetten vind je op http://www.valorfrit.be/.

Logo_Valorfrit_CMYK_BaselNL.jpg

Laatste aanpassing: 09/02/2012

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak