naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > CONTAINERPARKEN > Naaldcontainer

Naaldcontainer verplicht

Injectienaalden in naaldcontainertje gratis naar het containerpark

NaaldcontainerInjectienaalden zijn gevaarlijk afval! Breng ze daarom in een naaldcontainer naar je containerpark. Ze worden er gratis aanvaard en vervolgens veilig verwerkt. Bovendien is het verboden naalden bij het restafval te gooien of in de pmd-zak te stoppen.

Een naaldcontainertje is een handig klein containertje waarin gebruikte injectienaalden, insulinespuiten, pennaalden en bloedlancetten veilig kunnen opgeborgen worden. Particulieren zijn verplicht hun gebruikte injectienaalden in een naaldcontainertje af te geven op het containerpark. Diabetici en andere naaldgebruikers die hun gebruikte naalden in een naaldcontainer op het containerpark inleveren, krijgen in ruil gratis een nieuw naaldcontainertje mee. Naalden verpakt in een lege glazen bokaal, plastic fles of doos worden niet meer aanvaard op het containerpark.

  

 Parkwachter%20met%20naaldcontainer.jpg

De naaldcontainers die EcoWerf ter beschikking stelt, zijn uitsluitend voor particulieren bedoeld. Gebruikte injectienaalden van dokters of thuisverpleging zijn bedrijfsafval en moeten volgens de OVAM verplicht door de zorgverstrekkers zélf worden meegenomen. 

Meer info: Vlaamse Diabetes Vereniging 

Laatste aanpassing: 29/10/2014

 

 

 

Sorteertip

Deponeer lege batterijen gratis in een Bebat-inzameldoos in scholen, winkels of het containerpark.
 
Online sorteerwijzer

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf