naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Grote Inzamelmaand 2012

Je gebruikte frituurolie of -vet is een prijs waard!

Oktober = Grote Inzamelmaand

Ollie oliespook met tombolaticketVan 1 tot 31 oktober 2012 organiseert Interafval* samen met EcoWerf en Valorfrit** opnieuw de Grote Inzamelmaand van frituuroliŽn en -vetten. Hťt moment om je gebruikte frituurolie of -vet naar je containerpark te brengen. Wie weet win je wel een van de 1.000 bioscooptickets! Bovendien maak je kans op een mooie fiets of een gloednieuwe friteuse.

Frituurvet naar containerpark voor prijzenpret

Tijdens de Grote Inzamelmaand krijg je ťťn tombolabiljet per liter gebruikte frituurolie of -vet die je correct inlevert op jouw containerpark. Dus hoe meer je binnenbrengt, hoe meer winstkansen! Op het tombolabiljet staat een unieke code. Geef die in op http://www.inzamelmaand.be/ en je weet meteen of je een bioscoopticket binnenhaalt. Niet gewonnen? Geen nood, je maakt later nog kans op een friteuse of een fiets.

Het milieu deelt in de winst

Nog een andere goede reden om je gebruikte frituuroliŽn en -vetten naar je containerpark te brengen? Correct ingezameld kunnen ze gerecycleerd en hergebruikt worden, bijvoorbeeld als milieuvriendelijke biodiesel. Ze worden er trouwens altijd gratis aanvaard. Spijtig genoeg verdwijnen veel van die oliŽn en vetten nog steeds in de gootsteen, het toilet, de tuin, de riool of tussen het restafval. En zo spoken ze rond in ons milieu om veel schade te berokkenen: verstopte afvoerbuizen en leidingen, bodem- en watervervuiling ...
Breng je gebruikte frituurolie en -vet dus altijd naar je containerpark!

Oliespoken in flessen

Klik op de link hieronder voor meer informatie over:

*Interafval is het samenwerkingsverband tussen de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en alle Vlaamse intergemeentelijke milieubedrijven. (http://www.interafval.be/)
** Valorfrit vertegenwoordigt de producenten, invoerders en verdelers van dierlijke en plantaardige frituuroliŽn en -vetten in het kader van de Ďuitgebreide producentenverantwoordelijkheidí in Vlaanderen. (http://www.valorfrit.be/)

 

Logo Valorfrit logo Interafval

 

Laatste aanpassing: 14/09/2012

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak