naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Illegale afvalinzameling

Illegale afvalinzameling

Overlast en diefstal

Veel van ons afval kan hergebruikt worden en is dus geld waard. Dat weten ook de illegale afvalinzamelaars. Dit zijn privéophalers die zonder toestemming van de gemeente jouw afval inzamelen.

Illegale afvalinzamelaarIllegale ophalers of personen die op zoek zijn naar ‘nog bruikbaar materiaal’, halen het afval door elkaar, zorgen voor overlast (want dit gebeurt vaak ’s nachts) én maken zich hierbij schuldig aan diefstal. Daarbij kosten deze illegale ophalers de gemeenschap onrechtstreeks handenvol geld. Het afval dat zij inzamelen kan de gemeente of een andere erkende ophaler niet meer inzamelen en dat betekent een verlies aan inkomsten. Net die inkomsten gebruikt de gemeente om de inzameling en de verwerking voor de inwoners betaalbaar te houden.

Je kan makkelijk nagaan of een inzameling illegaal is door even op de afvalkalender te kijken. Staat de inzameling er niet op dan is ze in de meeste gevallen illegaal. Wie illegale ophalers aan het werk ziet, waarschuwt best de gemeentelijke milieudienst of de politie.

 

 

Laatste aanpassing: 14/09/2012

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak