naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Europese week van de Afvalvermindering

Bespaar slim, bespaar op afval

Europese week van de Afvalvermindering

Wist je dat een Vlaming elke dag 1 kilo afval produceert? En dat dit schadelijk is voor het milieu, de mens en zijn portemonnee? Daar wil de Europese week van de Afvalvermindering iets aan doen. Het doel van deze week is om zo veel mogelijk afval te vermijden. Afval sorteren is goed, maar afval vermijden nog beter. Van 17 tot en met 26 november organiseert EcoWerf activiteiten in het teken van afvalvermindering. Kom tijdens deze week naar de filmavond ‘Taste the waste’, volg een workshop Upcycling en neem een kijkje achter de schermen van EcoWerf.

Filmavond ‘Taste the waste’
Kom eens kijken bij EcoWerf
Workshop Upcycling

Filmavond ‘Taste the waste’

Etensresten

Wat heb jij de voorbije week aan voedsel weggegooid? Restjes, een oude appel of een ongeopend potje yoghurt? Elke Vlaming gooit per jaar 6 kilo voedsel in de vuilnisbak. Voedsel dat de hele voedselproductieketen heeft doorgemaakt om uiteindelijk bij het afval te belanden. De film ‘Taste the Waste’ toont de problemen, de gevolgen voor mens en milieu en de mogelijke oplossingen van voedselverspilling. Na de film zoeken we samen naar bruikbare oplossingen om in het dagelijks leven toe te passen.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Klik op de link van de film die je wil gaan bekijken of bel naar 016/52 59 00 (Vormingplus Oost-Brabant):

Naar boven

Kom eens kijken bij EcoWerf

EcoWerf

Wat gebeurt er met jouw afval nadat de vuilniswagen het heeft ingezameld? Bij een bezoek aan EcoWerf, het intergemeentelijk milieubedrijf, krijg je de kans om de weg die jouw afval aflegt, te volgen. Van de indrukwekkende stortbunkers tot de eigen overdekte composteerinstallatie. Groente-, fruit- en tuinafval wordt hier in enkele weken volwaardige compost.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Klik op de link van de rondleiding die je wil volgen of bel naar 016/52 59 00 (Vormingplus Oost-Brabant):

Naar boven

Workshop Upcycling

Upcycling

Ligt je huis vol 'spul-dat-ooit-wel-eens-van-pas-zal-komen' en wil je dat liever niet toevoegen aan de afvalberg? Breng het mee en tover het samen met de meiden van StyleMeGreen om tot nieuwe, hippe en uiterst duurzame spullen! Cupcaketorens, funky bloempotten of ultrahandige fruitkommen, het is allemaal mogelijk. Bring in the old and take out... the old!

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Klik op de link van de workshop of bel naar 016/52 59 00 (Vormingplus Oost-Brabant):

Naar boven

 

Dit project kwam tot stand in samenwerking met Vormingplus Oost-Brabant en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en Vormingplus Oost-Brabant.

 Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant

Laatste aanpassing: 10/10/2012

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak