naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > De vuilnisbakmakkers

De vuilnisbakmakkersEcoWerf schenkt kleuters ‘De vuilnisbakmakkers’

Gratis kleuterboekje

EcoWerf schenkt alle kleuterscholen in haar werkingsgebied gratis het boekje De vuilnisbakmakkers. Het verhaal werd ontwikkeld door Fost Plus in samenwerking met enkele afvalintercommunales, waaronder EcoWerf. De vuilnisbakmakkers vertelt de spannende avonturen van enkele verpakkingen. Ali, Petra, Rietje en hun makkers gaan in een verlaten school op zoek naar de juiste afvalbak. Ze komen er de gekste dingen tegen en leren er samen met de lezertjes over sorteren en recycleren.

Het voorleesboek is geschikt voor kleuters vanaf drie jaar. Spitsvondige dialogen maken het verhaal ook aangenaam voor wat oudere lezertjes. En het bijbehorende luisterspel is een aanrader!

Hoe gratis De vuilnisbakmakkers aanvragen?

Elke kleuterschool in het werkingsgebied van EcoWerf* kan t.e.m. 30 juni 2013 gratis een luxeboekje met harde kaft en cd-rom met het luisterspel ontvangen (max. 1 boekje per vestigingsplaats). Bovendien kan elke kleuterjuf of -meester giveaways (zonder harde kaft of cd) aanvragen bij EcoWerf. Die editie bevat spelletjes en knutselpagina’s en kan voor elk kind besteld worden (max. 30 stuks per klas).


BESTEL GRATIS DE VUILNISBAKMAKKERS:

Vul het aanvraagformulier volledig in
en mail het naar de afvalpreventiedienst.

 

LEES EN BELUISTER HET VERHAAL ONLINE:
www.vuilnisbakmakkers.be

 

Vuilnisbakmakkers

 

Een schat aan educatieve materialen

Met De vuilnisbakmakkers mikt EcoWerf op haar jongste schoolgaande doelgroep. Al jaren stelt EcoWerf folders, uitleenmaterialen en rondleidingen gratis ter beschikking aan scholen en verenigingen uit haar werkingsgebied om jongeren te sensibiliseren. Met de scholenanimatie Viesvuilland (in samenwerking met Green vzw en Fost Plus) en de voorleesboekjes De vuilnisman en De mooie plek (IOK Afvalbeheer en Fost Plus) werd sinds 2012 ook aan de allerjongsten gedacht. Als kers op de taart liet EcoWerf eveneens een mobiele expo ontwikkelen, met een begeleid spel Feestvarkentjes (voor 5- tot 8-jarigen). Al deze materialen kan je bij EcoWerf gratis uitlenen.

 

*Scholen en verenigingen uit de gemeenten aangesloten bij EcoWerf kunnen gratis educatieve materialen en rondleidingen aanvragen: Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tremelo en Zoutleeuw.

Terug

Laatste aanpassing: 17/10/2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak