naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Veiligheid laders

AfvalinzamelingVeilige afvalinzameling, dankzij jouw hulp!

Zware job

Dagelijks zorgen 100 laders en chauffeurs van EcoWerf ervoor dat jouw afval opgehaald wordt. Barre koude, druilerige regen noch hitte houden hen tegen. Veelvuldig bukken, zware zakken of pakken hijsen, vele kilometers stappen ... fysiek is het een zware job. Vergeet daarbij niet dat ze moeten nakijken of het afval correct gesorteerd werd n aandacht moeten hebben voor het drukke verkeer. Redenen genoeg om jouw respect te verdienen!

In de weer in t verkeer

Laders werken een hele dag op de baan en dan is een ongeluk snel gebeurd. Ongeduldige en agressieve chauffeurs zijn voor hen levensgevaarlijk. Wees dus hoffelijk:

  • 30km per uurStaat er iemand achterop de trede? Dan is de maximumsnelheid van de ophaalwagen beperkt tot 30 km/uur. Rem tijdig af en matig je snelheid als je een ophaalwagen nadert!
  • Laders moeten vaak de straat oversteken. Wees dus extra voorzichtig als je een ophaalwagen wil voorbijsteken. Laat je niet verrassen als je uit de tegengestelde richting komt: er kan plots iemand achter de wagen uit komen.
  • Hou voldoende afstand tot de ophaalwagen, het is immers niet eenvoudig om met een 26-tonner een manoeuvre uit te voeren!


Gevaarlijk afval

Ook bij het inzamelen van afval ligt het gevaar op de loer. Breng de gezondheid van je afvalophaler niet in gevaar:

Laatste aanpassing: 31/01/2013

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak