naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Zwerfvuilproject Let's do it Belgium

Let’s do it Belgium

Zwerfvuilopruimactie

Tijdens het weekend van 15-17 maart 2013 organiseert LET’S DO IT! BELGIUM haar 2de editie van haar nationale campagne tegen zwerfvuil en sluikafval. Wil jij ook een handje helpen? Kijk dan snel of ook jouw gemeente deelneemt.

Deelnemende gemeenten:

LET’S DO IT! BELGIUM is een burgerinitiatief dat in Vlaanderen logistiek wordt ondersteund door indevuilbak en onderdeel vormt van de mondiale LET’S DO IT! WORLD-campagne. In dit weekend steken miljoenen vrijwilligers in niet minder dan 85 landen de handen uit de mouwen om hun land op te ruimen en te ontdoen van zwerfvuil en sluikafval!


Begijnendijk: 16 maart 2013

Let's do it!

Opruimactie voor zwerfvuil in samenwerking met de (jeugd)verenigingen en de milieuadviesraad. Vertrek om 10.00 uur aan de kerk van Begijnendijk en aan de sporthal van Betekom.

Meer info: Milieuambtenaar Paul Rens, 016/53 66 62


Bekkevoort: 16 maart 2013

Op 16 maart 2013 vindt in Bekkevoort een grote zwerfvuilopruimactie plaats. Verenigingen, buurtcomités en andere inwoners trekken tussen 09.00 en 13.00 uur ten strijde tegen zwerfvuil. Om 15.00 uur is er een receptie op het gemeentehuis voor iedereen die meegeholpen heeft aan deze actie. Heb jij ook genoeg van al dat vuil op en naast de straat? Trek dan samen met ons en heel België ten strijde!

Meer info: gemeente Bekkevoort


Boutersem: 16 en 17 maart 2013

Let’s do it, Boutersem!

In het weekend van 16 en 17 maart 2013 wordt voor de tweede maal de nationale zwerfvuilactie ‘Let’s do it Belgium!’ georganiseerd. Ook Boutersem doet mee! Ben jij ook al die rommel langs de weg moe! Steek dan de handen uit de mouwen op onze zwerfvuilactie. Afspraak om 14.00u aan het CC, Kerkomsesteenweg 55, Boutersem. De actie duurt tot 16.30 uur.

Meer info: duurzaamheidsambtenaar Wouter Desmet, 016/72 10 65


Kortenberg: 11 tot 17 maart 2013

De gemeente Kortenberg organiseert een grootse zwerfvuilactie in de week van 11 tot 17 maart en doet hiervoor een oproep tot deelname aan al haar inwoners. Ga je mee het zwerfvuil te lijf? Haal dan tussen 11 en 17 maart witte vuilniszakken en een affiche op in het gemeentehuis, samen met een grijper, veiligheidsvestje en handschoenen (zolang de voorraad strekt). Daarna kan je beginnen zwerfvuil te verzamelen in jouw buurt of tijdens een wandeling, en bewaren in de witte vuilniszakken. De zakken met zwerfvuil worden achteraf door de gemeente opgehaald.

Donderdag 21 maart organiseert de gemeente een receptie voor alle zwerfvuilruimers.

Zondag 17 maart kan je ook deelnemen aan de workshop Upcycling, waar je oude prullen omtovert in nieuwe hippe spullen. Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht tegen ten laatste 13/03/2013.

Meer info: Milieudienst: Sonja Branson, 02/755 22 65


Leuven: 16 en 17 maart 2013

Voor de 15de keer op rij gaat de stad Leuven de strijd aan tegen zwerfvuil en organiseert daarvoor een opruimactie voor verenigingen. Tijdens het weekend van 16 en 17 maart 2013 gaan de Leuvense jeugd- en natuurverenigingen, buurtwerkingen en sportverenigingen opnieuw aan de slag om het zwerfvuil in Leuven op te ruimen. In ruil voor hun inspanningen ontvangen ze een subsidie, afhankelijk van het aantal gepresteerde uren.

Doe mee en werk samen met ons aan een proper Leuven!

Meer info: Lien Loonbeek, 016/27 24 07


Oud-Heverlee: 16 maart 2013

Op zaterdag 16 maart 2013 gaat de gemeente Oud-Heverlee weer de strijd aan tegen het zwerfvuil. Ben je bereid om de handen uit de mouwen te steken en wil je individueel of met een vereniging, wijk, vriendenkring ... deelnemen aan deze actie? Neem dan contact op met de milieudienst om samen de nodige praktische afspraken te maken. De gemeente zorgt voor afvalzakken, handschoenen, veiligheidsvestjes en prikstokken. Het ingezamelde zwerfvuil wordt achteraf op de afgesproken locatie opgehaald. Afsluiten doen we tussen 12.00 en 13.30 uur met een drankje en een pannenkoek in het Sociaal Huis.

Meer info: Marleen Vandenbempt, 016/38 88 75, flyer


Rotselaar: 16 maart 2013

De gemeente Rotselaar draagt maar wat graag haar steentje bij aan LET’S DO IT! BELGIUM en roept alle inwoners op om op 16 maart 2013 tussen 09.00 en 12.00 uur samen zwerfvuil te ruimen. Wil jij als vereniging, buurtcomité, met een groepje vrienden of gewoon op je eentje ook een tandje bijsteken voor een beter milieu en een propere buurt? Dan kan je je tot maandag 4 maart 2013 inschrijven bij de dienst milieu van de gemeente Rotselaar.

Meer info: gemeente Rotselaar


Tielt-Winge: 16 maart 2013

De gemeente Tielt-Winge doet mee aan de zwerfvuilactie LET’S DO IT! BELGIUM. Het is een vervolg op de succesvolle zwerfvuilactie in september, waarbij we zwerfvuil zullen ophalen en meehelpen om de straten en bermen terug netter te krijgen. Ook jij kan meehelpen!

Haal in de week van 11 tot 15 maart de speciale ‘indevuilbak’ vuilzakken op bij de gemeentelijke milieudienst of aan het gemeenschapscentrum De Maere. Hiermee kan je op zaterdag 16 maart samen met andere vrijwilligers zwerfvuil en sluikafval langs straten en bermen inzamelen en je buurt helpen proper te maken. In de hele gemeente mag je zwerfvuil verzamelen, in je straat of in je buurt … Ook het schepencollege zal zelf het goede voorbeeld geven en de handen uit de mouwen steken door op dinsdag 12 maart de holle weg naast de vrachtwagenparking aan de N2 richting Driesstraat op te kuisen.

Het zwerfvuil dat je zelf hebt ingezameld mag je op zaterdag 16 maart in de speciale vuilzak van ‘indevuilbak’ afleveren aan de gemeentelijke loods, Heuvelstraat 57, en dit tussen 13.00 en 16.00 uur.

Meer info: gemeente Tielt-Winge, 016/63 95 40 of per e-mail


Tremelo: 16 en 17 maart 2013

Opruimactie Let’s do it! Tremelo

Op 16 en 17 maart wordt voor de tweede maal de nationale zwerfvuilactie Let’s do it! Belgium georganiseerd, een onderdeel van de internationale vrijwilligersbeweging Let’s do it! World Clean up! Doe mee met het grootste opruimevenement in België en kom op zaterdag 16 maart in onze gemeente helpen opruimen tijdens onze zwerfvuilwandeling.

Iedereen is van harte welkom ... als particulier, met je vereniging, met je school, met je buurtcomité of je familie ... We werken met grijpers, handschoenen en zwerfvuilzakken. Er is zelfs een heuse go-cart met laadbak. Stevig schoeisel is aanbevolen. Na de wan¬deling van een tweetal uren laven we onze dorst in een lokaal café. We maken er één groot opruimfeest van!

Afspraak zaterdag 16 maart om 13.30 uur aan parking Carrefour, Kruisstraat Tremelo.

Meer info: Milieudienst, 016/52 54 22

Laatste aanpassing: 22/02/2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak