naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Recupel on Tour

Flyer Recupel on Tour Tienen2.626 kg elektro ingezameld

Inzamelactie in Tienen

Een 100-tal Tienenaars brachten dinsdag 29 september hun elektro-apparaten naar de inzamelactie ĎRecupel on Tourí in Tienen. Met de actie willen Recupel, EcoWerf en De Kringwinkel Hageland vermijden dat afgedankte elektrische toestellen in de vergeethoek of in de vuilbak belanden. En met succes: samen zamelden ze 2.626 kg elektro in. Het merendeel waren niet-herbruikbare toestellen. 18% van de toestellen krijgt een tweede leven.

Inzameling elektro in Tienen

De Roadshow ĎRecupel on Tourí doorkruist heel BelgiŽ om consumenten te sensibiliseren. Wie zijn afgedankte elektrische apparaten inleverde, kreeg een herbruikbare tas als beloning. De niet-herbruikbare apparaten gaan naar EcoWerf en worden nadien door Recupel op vakkundige wijze ontmanteld en gerecycleerd. De herbruikbare toestellen neemt De Kringwinkel Hageland onder handen. Inzameling gemist? Geen nood! Het hele jaar door kunnen afgedankte elektro-apparaten gratis binnengebracht worden op het containerpark als het toestel stuk is, in De Kringwinkel als het toestel nog werkt en/of niet beschadigd is, en in een elektrozaak bij aankoop van een nieuw toestel.

Inzameling elektro in Tienen

Recupel is de organisatie die in BelgiŽ instaat voor het inzamelen en het recycleren van afgedankte elektrische en elektronische toestellen. Recupel werkt hiervoor nauw samen met de intercommunales, De Kringwinkels en de aangesloten handelaars.

Recupel                                           De Kringwinkel

 

Laatste aanpassing: 01/10/2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak