naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Zwerfvuilproject Let's do it Belgium 2014

Let’s do it! Belgium

Zwerfvuilopruimactie

Logo Let's do it!Tijdens het weekend van 21 tot 23 maart 2014 organiseert LET’S DO IT! BELGIUM haar 3de editie van haar nationale campagne tegen zwerfvuil en sluikafval. Wil jij ook een handje helpen? Kijk dan snel of jouw gemeente deelneemt:

 • Keerbergen (22 maart)

  Wat willen we doen? De bedoeling is om gans de gemeente op één voormiddag proper te maken. Al het zwerfvuil dat langs de straten, pleinen, parken en bermen ligt, wordt tussen 10.00 uur ’s morgens en 12.30 uur ’s middags opgeraapt en verzameld op verzamelpunten. Onhaalbaar? Niets is onhaalbaar als iedereen meedoet … Daarom richten we ons tot alle Keerbergenaren! Hoe kan je deelnemen? Om een idee te hebben van het aantal deelnemers vragen we om je inschrijving door te mailen naar milieudienst@keerbergen.be of breng ze binnen in het gemeentehuis of per telefoon 015/50.90.40 voor 1 maart 2014. Vermeld duidelijk jouw naam of vereniging - adres - aantal deelnemers - e-mail/telefoonnummer - voorkeur te ruimen straten.
  Zwerfvuil blijft helaas een hardnekkig euvel in elke gemeente en dit ondanks alle inspanningen om de mensen te sensibiliseren, plaatsen van vuilbakken … Nochtans vinden de meeste mensen, jong en oud, dit erg storend. Via de geplande zwerfvuilactie willen we het probleem eens terug extra in de aandacht brengen en samen met de scholen, verenigingen en alle bereidwillige inwoners, om op een solidaire manier het probleem nog eens te lijf gaan. Door deze actie hopen we iedereen er bewust van te maken dat afval niet in onze bermen hoort maar in de vuilbak. We doen deze actie onder het motto: KEERBERGEN RUIMT – ‘Hou Keerbergen fijn, geen zwerfvuil op ons domein!’ Vandaar deze warme oproep naar alle verenigen en hun vrijwilligers om het goede voorbeeld te geven en mee te helpen aan de zwerfvuilactie op 22 maart 2014!

  Meer info: website
   
 • Oud-Heverlee (22 maart)

  Wil je individueel, met je wijk, verenging of vriendenkring meewerken aan deze actie en ben je bereid om de handen uit de mouwen te steken? Dit kan door in alle rust zwerfvuil in de buurt van je woning, op weg naar de bakker of tijdens een wandeltocht in de buurt te verzamelen. Zwerfvuil vind je helaas overal! Voor elke deelnemer staat alvast een set zwerfvuilzakken, handschoenen, een veiligheidsvestje en een prikstok klaar. Op vraag kan het ingezamelde zwerfvuil achteraf op een afgesproken locatie in je buurt worden opgehaald. Neem gerust contact op met de Milieudienst om samen de nodige praktische afspraken te maken. Om 16.00 uur wil de gemeente iedereen graag uitnodigingen op de parking aan de dreef naar de kapel van Steenbergen voor een receptie en de inhuldiging van een groot zwerfvuilkunstwerk dat door Ad Wouters werd vervaardigd. De gemeente wil van deze gelegenheid ook gebruik maken om alle deelnemers te bedanken en de zwerfvuilpeters- en meters in de bloemetjes te zetten. Wie dit wenst kan, in het kader van de Recupel-inzamelwedstrijd, tijdens de receptie ook kleine elektro en batterijen afleveren. 

  Waar: parking Kapel van Steenbergen, Maurits Noëstraat /, 3050 Oud-Heverlee
  Wanneer: zaterdag 22/03/14 om 16.00
  Organisator: gemeentebestuur Oud-Heverlee, milieudienst
  Contact: milieu@oud-heverlee.be, 016/38 88 75  

  Meer info: website 
   
 • Tielt-Winge (22 maart)

  Op zaterdag 22 maart neemt Tielt-Winge deel aan de grote anti-zwerfvuilcampagne ‘World Clean Up 2014’. Het is een vervolg op de succesvolle zwerfvuilacties in september 2012 en vorig jaar in maart, waarbij de gemeente ook dit jaar zwerfvuil zal ophalen en meehelpen om de straten en bermen terug netter te krijgen. De actie is gepland voor zaterdag 22 maart, het eerste weekend van de lente, wanneer het gras nog behoorlijk kort is en het broedseizoen voor de vogels nog niet begonnen is. Zo is het zwerfvuil beter zichtbaar en wordt de natuur niet verstoord.

  Hoe kan jij meehelpen om Tielt-Winge mee proper te maken? Haal in de week van 17 tot 21 maart de speciale ‘indevuilbak’ vuilzakken op bij de gemeentelijke Milieudienst of aan het gemeenschapscentrum De Maere. Hiermee kan je dan samen met andere vrijwilligers zwerfvuil en sluikafval langs straten en bermen inzamelen en je buurt helpen proper maken. In de hele gemeente mag je zwerfvuil verzamelen, in je straat of in je buurt… Ook het schepencollege zal die week zelf de handen uit de mouwen steken en een inspanning doen om het zwerfvuil in de gemeente aan te pakken. Het ingezamelde zwerfvuil mag je op zaterdag 22 maart in de speciale vuilzakken van ‘indevuilbak’ afleveren aan de gemeentelijke loods, Heuvelstraat 57, en dit tussen 13.00 uur en 16.00 uur. De actie is gericht op de bestrijding van zwerfvuil. Het is dus niet de bedoeling om je eigen restafval mee te geven. Er zullen controles uitgevoerd worden op de aangeboden zakken. 

  Meer info: website
   
 • Tremelo (22 maart)

  Help mee om onze gemeente netjes te houden en kom samen met je kinderen, familie, buren, vereniging en vrienden (de hond mag ook mee!) naar de zwerfvuilwandeling. Onderweg verzamelen we alles wat rondslingert aan zwerfvuil en doen we deze rotzooi terecht komen waar hij hoort: in de vuilnisbak! Handschoenen, prikstokken en zakken zijn voorzien, zelfs een prachtige go-cart waar de kinderen mee kunnen rondrijden. Langs het parcours ontdek je enkele mooie plekjes van onze gemeente.

  Wat: zwerfvuilwandeling
  Wanneer: zaterdag 22 maart om 13.30 uur
  Waar: parking Vinneweg
  Contact: milieudienst@tremelo.be, 016/52 54 22

  Meer info: website

LET’S DO IT! BELGIUM is een burgerinitiatief dat in Vlaanderen logistiek wordt ondersteund door indevuilbak en onderdeel vormt van de mondiale LET’S DO IT! WORLD-campagne. In dit weekend steken miljoenen vrijwilligers in niet minder dan 108 landen de handen uit de mouwen om hun land op te ruimen en te ontdoen van zwerfvuil en sluikafval!

In een aantal andere gemeenten gaat op andere momenten een zwervuilopruimactie door:

 • Kortenberg (10- 16 maart)
  Meer info: website
   
 • Herent (12 - 18 mei)
  Meer info: website

 

Laatste aanpassing: 24/02/2014

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak