naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Winnaars 10 jaar EcoWerf

Een dag op stap met de ophaalwagen van EcoWerf

Inwoners halen zelf pmd-afval op

Zo’n 60 inwoners uit het werkingsgebied van EcoWerf namen deel aan de wedstrijd ‘Een dag op stap met de ophaalwagen’ uit het Kringloopnieuws van november 2013. Deze wedstrijd werd georganiseerd in het kader van het 10-jarig bestaan van EcoWerf. Uit de juiste antwoorden werden zes inwoners geloot. Zij kregen een unieke kijk achter de schermen van EcoWerf. De zes mochten een dag mee op stap met de ophaalwagen én haalde eigenhandig de blauwe pmd-zakken op in Herent en Keerbergen.

De voorbereiding

Voordat de deelnemers achter de ophaalwagen mochten staan, kregen ze eerst een veiligheidsopleiding, een demonstratie over de werking van een ophaalwagen en aangepaste veiligheidskledij.

 Winnaars

Het échte werk

Daarna mochten de winnaars, onder begeleiding van een chauffeur en lader de baan op. Woensdag 11 juni haalden Catherine Vanneste (Tremelo), Ben Eyckmans (Leuven), Joyce Trémérie (Leuven) en Magda Cerulus (Begijnendijk) het pmd-afval in Herent en Wilsele op. Vrijdag 13 juni was het de beurt aan Stijn Smets (Hoegaarden) en Hugo Boels (Leuven) om in Keerbergen de pmd-zakken in te zamelen. 

Winaars

Winaars

Winaars

 De evaluatie

Na een leerrijke maar ook erg vermoeiende dag konden de winnaars hun indrukken kwijt:

“Heel interessant om eens naar afval te kijken vanuit een totaal ander perspectief en dit op een actieve manier.”

“Ik ben ongelooflijk onder de indruk van wat 'mijn reuzen' verzet hebben op onze ronde, en hoe nauwkeurig en zorgzaam ze te werk gaan. Bovendien doen ze dit met de glimlach, ook al was het erg warm, hun doorzettingsvermogen was aanzienlijk.”

“De consumenten beseffen niet hoeveel afval ze produceren, wat een voetafdruk! En dit wordt allemaal netjes voor hen opgeruimd, zonder dat ze er last van hebben, wat een luxe! Het stelt tot nadenken!”

“Wat me ook opviel was hoe netjes er alles uitziet en is op het bedrijf Ecowerf en hoe vriendelijk iedereen met elkaar omgaat. De hele ploeg doet haar werk met geweldig veel enthousiasme.”

"Ecowervers, ik zou zo'n soort prijs zeker nog eens uitreiken zodat meer mensen op een actieve manier gesensibiliseerd worden."

Winaars

Laatste aanpassing: 26/06/2014

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak