naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Tielt-Winge winnaar Recycleergem

Tielt-Winge wint ‘Recycleergem’-campagne van Recupel

Ontbijtpicknick voor inwoners

Recupel, de organisatie verantwoordelijk voor het inzamelen en recycleren van oude elektroapparaten, organiseerde van 21 tot 29 maart de wedstrijd ‘Recycleergem’. In nauwe samenwerking met verschillende gemeenten, afvalintercommunales -waaronder EcoWerf-, De Kringwinkels, Bebat en de elektrowinkels, ging Recupel op zoek naar de best recyclerende gemeente: de gemeente die per inwoner de grootste hoeveelheid oude apparaten (in kg) verzamelde. Met 1,785 kg ingezamelde apparaten per inwoner kaapte de gemeente Tielt-Winge, gelegen in het werkingsgebied van EcoWerf, de gouden medaille weg. De top 3 wordt in Vlaanderen vervolledigd door de EcoWerf-gemeente Kortenberg (1,759 kg/inwoner) en de gemeente Meulebeke (1,704 kg/inwoner). Tijdens Recycleergem werd in heel België zo’n 8.643 ton elektroapparaten ingezameld. Naast de eretitel 'Recycleergem 2014' krijgen de inwoners van Tielt-Winge een ontbijtpicknick cadeau!

Inwoners van Tielt-Winge kunnen de website van hun gemeente raadplegen om gratis te kunnen deelnemen aan de ontbijtpicknick: http://www.tielt-winge.be/activiteitendetail.aspx?id=1481.

RecycleergemMet de campagne 'Recycleergem' wou Recupel niet enkel elektro inzamelen, maar ook informeren over recycleren: ook al werken elektroapparaten niet meer, door goede recyclage kunnen ze omgevormd worden tot nieuwe grondstoffen. Deze eerste editie is met 248 deelnemende gemeentes (177 in Vlaanderen, 65 in Wallonië en 6 in Brussel) een schot in de roos. In het werkingsgebied van EcoWerf namen 19 gemeenten deel: Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Holsbeek, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge en Tremelo.

 

Verwerking elektroapparaten

Waar naartoe met oud elektro?

Breng je afgedankte elektroapparaten naar één van de talloze Recupel-inzamelpunten: Wanneer het apparaat nog werkt, kan je er gratis mee terecht in een Kringwinkel of hergebruikcentrum. Werkt het apparaat niet meer, dan kan je het gratis afgeven in het containerpark. Koop je een nieuw toestel aan, dan kan je het oude ook afgeven in de elektrowinkel.

Je vindt een overzicht van de Recupel-inzamelpunten in jouw buurt op de website http://www.samenrecycleren.be/ en via de ‘Recycle!’-app die sinds begin dit jaar gratis beschikbaar is voor Apple-iOS en Android-toestellen.

Laatste aanpassing: 30/06/2014

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak