naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Kringlooptuinieren > Herfst plantenmarkt Tuinen van Hoegaarden

Voorverpakte compostHerfst plantenbeurs

Winnaars wedstrijd EcoWerf-compost bekend

Tijdens de plantenmarkt in de Tuinen van Hoegaarden op 14 september volgden 15 bezoekers de rondleiding Kringlooptuinieren.

Een 30-tal bezoekers nam deel aan de compost-wedstrijd van EcoWerf. De heer Van Vyve en mevrouw Willems, allebei uit Tienen, zijn de gelukkige winnaars: zij ontvangen elk 10 zakken van 40 liter EcoWerf-compost. 
 
 

Tuinen van Hoegaarden - zondag 14 september

Affiche PlantenmarktDe Tuinen van Hoegaarden organiseren zondag 14 september vanaf 10.00 uur hun 7e editie van de herfst plantenbeurs. Een hoogdag voor iedere tuinliefhebber en levensgenieter! Meer dan 30 gespecialiseerde standhouders verrassen je met een exclusief aanbod aan planten. De toegang is gratis.

Het thema van deze editie is muurvegetatie. Muurbegroeiingen waaronder muurvarens en gele helmbloemen hebben de laatste jaren sterk aan oppervlakte en kwantiteit ingeboet. Het gebruik van hogedrukspuiten, zandstralen, herbiciden, harde mortel, gladde stenen en waterafstotende middelen maakt het voor muurplanten onmogelijk om zich te handhaven. Toch zijn ze heel fraai om te zien en geven ze authenticiteit en charme aan hun ‘drager’. De kerkhofmuur aan de inkom de Tuinen van Hoegaarden is een geliefde standplaats voor de gele helmbloem. De gemeente Hoegaarden koos er bij de restauratie voor om de muurbloem veilig te stellen.

Programma:

  • Vanaf 10.00 uur: plantenbeurs
  • 14.30 uur: sluit aan bij de gratis rondleiding kringlooptuinieren die je wordt aangeboden door EcoWerf. Bij deze rondleiding ligt de nadruk op haalbare technieken om tuinresten te beperken en tuinafval opnieuw een plaats te geven in een mooie tuin. Bezoek zeker ook de infostand kringlooptuinieren (info over thuiscomposteren, mulchmaaien …). Vul er het wedstrijdformulier in en maak kans om 400 liter EcoWerf-compost te winnen
  • 15.00 uur: inhuldiging uniek muurreservaat.

Heb je er dorst van gekregen? In de neogotische serre kan iedere bezoeker genieten van een gratis Hoegaarden, aangeboden door de Inbev brouwerij en dit zolang de voorraad strekt. Bezoek ook de website van De tuinen van Hoegaarden: http://www.detuinenvanhoegaarden.be/agenda.php

Gezellig rondkuieren op de plantenmarkt

Laatste aanpassing: 19/09/2014

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak