naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Illegale textielinzameling

Illegale textielinzameling

Leuven

Illegale%20textielinzameling%20LEN.jpg

De flyer die je hierboven ziet is vorig weekend in een aantal brievenbussen van Leuven verspreid. De inzamelaar die nergens vermeld staat op de flyer doet dit enkel voor eigen gewin. Hij is ook niet erkend door de OVAM (de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij die instaat voor de reglementering van de textielinzameling in Vlaanderen) en is dus niet gerechtigd om textiel in te zamelen.

In Leuven is de erkenning voor de huis-aan-huisinzameling toegekend aan De Kringwinkel Spit die tweemaandelijks in alle straten van Leuven textiel inzamelt. Spit komt langs in alle straten van het grondbied van Leuven en niet enkel op die plaatsen die het interessants zijn. De data staan vermeld op de afvalkalender. Daarnaast staan over het hele grondgebied van Leuven textielcontainers opgesteld die gezamenlijk beheerd worden door Spit en Oxfam. Deze containers herken je aan de sticker van Spit die erop aangebracht is.

De opbrengst van de textielinzamelingen van Spit wordt gebruikt voor de lokale tewerkstelling van wie moeilijk of helemaal geen job vindt. Dit in tegenstelling tot de illegale inzamelaars die enkel aan hun eigen gewin denken. Daarom vraagt De Kringwinkel om enkel textiel buiten te zetten voor de ophaaldata die je vindt op de afvalkalender van Leuven.

Laatste aanpassing: 21/10/2014

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak