naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Afvalpreventieweek

vuilzak%20met%20meetlint.jpgVolg een afval-ontwenningskuur

Afvalpreventieweek - 22/11/2014 tot 29/11/2014

Heb jij ook genoeg van overtollige kilo’s afval, maar weet je niet je dit moet aanpakken? Laat je inspireren tijdens de Afvalpreventieweek van EcoWerf!

Deelnemen is volledig gratis maar inschrijven via Vormingplus (www.vormingplusob.be of 016/52 59 00) is verplicht (http://www.vormingplusob.be/).

Geefplein LeuvenGeefplein met Repair Café

Haal spullen die je zelf niet meer gebruikt van onder het stof en maak er op het Geefplein iemand gelukkig mee. Je kan ook diensten weggeven of delen met anderen zoals massages, een workshop naaien of samen juwelen maken. In het pop-up Repair Café kan je oude toestellen, fietsen of kleding herstellen. Er zullen elektriciens en een naaister aanwezig zijn om je spullen onder handen te nemen! Inschrijven is niet verplicht.

  • Wanneer: zaterdag 22/11/2014 - 14.00 tot 17.00 uur
  • Waar: EcoWerf, Aarschotsesteenweg 210, 3012 Leuven
  • Inschrijven: inschrijven is niet nodig

Koken zonder restjesInfoavond en demonstratie ‘Koken zonder restjes’

Jaarlijks wordt in de hele voedselketen van boer tot bord een paar miljard euro aan voedsel weggegooid. Ook jij kan thuis voedselverspilling vermijden. Kom proeven en ontdekken welke lekkere gerechten je kan bereiden met resten groenten en fruit zoals schillen, vocht of loof. Je krijgt ook tips over het aankopen en bewaren van voeding en hoe je de houdbaarheidsdatum interpreteert.

ThuiscomposterenInfoavond thuiscomposteren

Compost is het krachtvoedsel voor de bloemen, planten en bomen in je tuin. Je kan het zelf produceren door je groente-, fruit- en tuinafval thuis te composteren. Een vitaminekuur voor je tuin dus, waarmee je geld en afval bespaart! Wil je ook meewerken aan de duurzame kringloop, maar weet je niet hoe hieraan te beginnen? Wat wel en niet te composteren? Een Vlaco-lesgever leert je de vuistregels van het composteren.

Koken met restjesInfoavond en demonstratie ‘Koken met restjes’

Bananen die te snel rijp worden, restjes die in de koelkast blijven liggen en voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum alweer overschreden is. Ook heel herkenbaar voor jou? Kom dan zelf koken met restjes en leer over wat je wanneer bereidt, over het bewaren van voeding en hoe je houdbaarheidsdata interpreteert.
Heb je thuis nog brood over? Breng dan 5 sneden oud brood mee en kom proeven wat je hiermee op tafel kan toveren. Je maakt zelf zo’n 4 verschillende gerechten op basis van restjes.

Baby met herbruikbare luierInfoavond herbruikbare luiers

Herbruikbare luiers? Daar zit een geurtje aan! Helemaal niet, herbruikbare luiers zijn weer helemaal in. Ze zijn niet alleen beter voor baby’s billetjes maar ook voor het milieu en jouw portemonnee. Doekjes en broekjes geeft je de voor- en nadelen, zet de kosten op een rijtje en laat je kennismaken met de verschillende systemen en modellen.

Grijpkraan%20stortplatform.jpgAchter de schermen van EcoWerf

Wat gebeurt er met jouw afval nadat de vuilniswagen het heeft ingezameld? Bij een bezoek aan EcoWerf krijg je de kans om de weg die jouw afval aflegt, te volgen. Van de indrukwekkende stortbunkers tot de eigen overdekte composteerinstallatie. Groente-, fruit- en tuinafval wordt hier in enkele weken volwaardige compost.

Laatste aanpassing: 27/11/2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak