naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Actie 20 jaar Bebat

Bebat schenkt 2.400 bomen aan Natuurpunt

Containerparkactie: 44.943 kg batterijen ingezameld

Deze zomer mocht Bebat 20 kaarsjes uitblazen en dit werd gevierd door iets extra te doen voor de natuur. In samenwerking met de containerparken organiseerde Bebat van 15 augustus tot 15 september 2015 een massale inzamelactie. Bebat engageerde zich om voor elke 20 kilo ingezamelde lege batterijen een boom te schenken aan Natuurpunt voor de actie ‘Bos Voor Iedereen’. De Vlamingen zamelden in 1 maand tijd maar liefst 44.943 kilo lege batterijen in, wat resulteert in 2.247 bomen. En omdat het toch een feestelijke actie is, rondt Bebat het aantal meteen naar boven af tot 2.400 bomen. Ook in Franstalig België werd er ingezameld, wat een totaal resultaat voor België geeft van 74.905,12 kilo of afgerond: 4.000 bomen! 

Bebat schenkt de bomen aan Natuurpunt in het kader van de actie ‘Bos Voor Iedereen’. Met ‘Bos Voor Iedereen’ wil Natuurpunt bossen planten in Vlaanderen. Op 29 november 2015 worden de eerste bomen geplant.

Inzamelactie gemist?

Geen nood, het hele jaar door kan je alcaline batterijen, lithium batterijen, herlaadbare batterijen, knoopcellen, fietsbatterijen, accupacks ... gratis afgeven in je containerpark. Kijk dus snel in je schuif, bureau, op zolder of in de kelder!

Flyer 20 jaar Bebat

Affiche Bebat

Laatste aanpassing: 19/10/2015

 

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak