naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Valorlub Vettige Freddy

Wees geen Vettige Freddy!

Gebruikte smeerolie naar het containerpark

Alles loopt gesmeerd! Wat hebben machines nodig om vlot te draaien? Inderdaad: goede smeerolie! Niet alleen in je auto, ook in je motor, scooter, buitenboordmotor of grasmachine zit smeerolie. Maar op een bepaald moment is die vuil en moet ze vervangen worden.

Wist je dat n kleine druppel gebruikte motorolie maar liefst 1.000 liter water kan vervuilen? Afschrikwekkend, niet? Gebruikte smeerolie is namelijk een afvalstof die bedreigend is voor zowel het water, de lucht, de bodem als de fauna en flora. Laat gebruikte smeerolie dus niet weglopen! Ook jij kan, samen met Valorlub, helpen om gebruikte smeerolie uit het milieu te houden. Geef je gebruikte smeerolie altijd gratis af in jouw containerpark voor recyclage. Zorg er wel voor dat je ze niet mengt met andere afvalstoffen, want dat maakt het recycleren moeilijker. De afgifte op het containerpark is gratis voor huishoudens n onbetaalbaar voor het milieu.

Goed zo!Hoe ga je best te werk?

Wat je WEL moet doen: 

  • Hou de originele smeerolieverpakking bij en giet er achteraf de gebruikte smeerolie weer in, of giet de gebruikte smeerolie in een ander, proper recipint.
  • Breng de gebruikte smeerolie naar je containerpark.

 
Wat je NIET mag doen:Niet doen!

  • Gebruikte smeerolie lozen in rioleringen of in de bodem.
  • Gebruikte smeerolie mengen, bijvoorbeeld met pcbs, water, solventen, reinigingsmiddelen, dierlijke of plantaardige olin, detergenten, remvloeistoffen, brandstoffen en andere afvalstoffen.

 
Meer informatie over de inzameling van smeerolie vind je in deze folder (2,33 MB pfd-bestand) of op de website van Valorlub.
Informatie over jouw containerpark vind je hier.

Geef gebruikte smeerolie gratis af op het containerpark

Logo Valorlub

 

Laatste aanpassing: 11/08/2015

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak