naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Afvalpreventieweek 2015

Bespaar op afval, kom naar de Afvalpreventieweek

21/11/2015 - 29/11/2015

Al voor het 6de jaar op rij vinden er tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering in meer dan 30 landen duizenden acties plaats om afval te minderen. Want een duurzaam grondstof- en afvalbeheer is meer dan ooit nodig. Ook jij kan je steentje bijdragen door deel te nemen aan de activiteiten die EcoWerf tijdens de Afvalpreventieweek organiseert.

Deelnemen is volledig gratis maar inschrijven is verplicht.

Wist je dat ook De Kringwinkel Hageland deelneemt aan de Europese Week van de Afvalvermindering? Neem deel aan de wedstrijd Hergebruikkampioen 2015 en help jouw gemeente naar de overwinning! Meer info.

Programma Afvalpreventieweek EcoWerf
 

Grijpkraan gft in stortbunkerBezoek 'Achter de schermen van EcoWerf'

Wat gebeurt er met jouw afval nadat de vuilniswagen het heeft ingezameld? Bij een bezoek aan EcoWerf krijg je de kans om de weg die jouw afval aflegt, te volgen. Van de indrukwekkende stortbunkers tot de eigen overdekte composteerinstallatie. Groente-, fruit- en tuinafval wordt hier in enkele weken volwaardige compost.

 • Wanneer:
  • zaterdag 21/11/2015. Start rondleiding: 14.00 uur (einde voorzien rond 16.00 uur)
  • woensdag 25/11/2015. Start rondleiding: 14.00 uur (einde voorzien rond 16.00 uur)
  • zaterdag 28/11/2015. Start rondleiding: 10.00 uur (einde voorzien rond 12.00 uur)
 • Waar: EcoWerf, Aarschotsesteenweg 210, 3012 Leuven
 • Inschrijven: deelnemen is volledig gratis maar inschrijven is verplicht. Klik hier om je in te schrijven. Vermeld het aantal personen en 'Rondleiding 21/11', 'Rondleiding 25/11' of 'Rondleiding 28/11' in je bericht.

Max. aantal personen per rondleiding is 20. Er starten meerdere rondleidingen tegelijkertijd.

Naar boven

Koken met restjesInfoavond en demonstratie ‘Koken met restjes’

Bananen die te snel rijp worden, restjes die in de koelkast blijven liggen en voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum alweer overschreden is. Ook heel herkenbaar voor jou? Kom dan zelf koken met restjes en leer over wat je wanneer bereidt, over het bewaren van voeding en hoe je houdbaarheidsdata interpreteert.

Heb je thuis nog brood over? Breng dan 5 sneden oud brood mee en kom zelf proeven welke gerechten de lesgever hiermee bereidt.

 • Wanneer: woensdag 25/11/2015 van 19.30 uur tot 22.00 uur
 • Waar: EcoWerf, Aarschotsesteenweg 210, 3012 Leuven
 • Inschrijven: deelnemen is volledig gratis maar inschrijven is verplicht. Klik hier om je in te schrijven. Vermeld het aantal personen en 'Koken met restjes' in je bericht.

Max. aantal deelnemers is 25.

Naar boven

Infoavond 'Herbruikbare luiers'Herbruikbare luier

Herbruikbare luiers? Daar zit een geurtje aan! Helemaal niet, herbruikbare luiers zijn weer helemaal in. Ze zijn niet alleen beter voor baby’s billetjes maar ook voor het milieu en jouw portemonnee. 'Doekjes en broekjes' geeft je de voor- en nadelen, zet de kosten op een rijtje en laat je kennismaken met de verschillende systemen en modellen.

 • Wanneer: woensdag 25/11/2015 van 20.00 tot 22.00 uur
 • Waar: EcoWerf, Aarschotsesteenweg 210, 3012 Leuven
 • Inschrijven: deelnemen is volledig gratis maar inschrijven is verplicht. Klik hier om je in te schrijven. Vermeld het aantal personen en 'Herbruikbare luiers' in je bericht.

Max. aantal deelnemers is 40.

Naar boven

Koken zonder restjesInfoavond en demonstratie ‘Koken zonder restjes’

Jaarlijks wordt in de hele voedselketen van boer tot bord een paar miljard euro aan voedsel weggegooid. Ook jij kan thuis voedselverspilling vermijden. Kom proeven en ontdekken welke lekkere gerechten je kan bereiden met resten groenten en fruit zoals schillen, vocht of loof. Je krijgt ook tips over het aankopen en bewaren van voeding en over hoe je de houdbaarheidsdatum interpreteert.

 • Wanneer: donderdag 26/11/2015 van 19.30 tot 22.00 uur
 • Waar: EcoWerf, Aarschotsesteenweg 210, 3012 Leuven
 • Inschrijven: deelnemen is volledig gratis maar inschrijven is verplicht. Klik hier om je in te schrijven. Vermeld het aantal personen en 'Koken zonder restjes' in je bericht.

Max. aantal deelnemers is 25.

Naar boven

Vaste planten in de tuinInfosessie ‘Vaste planten en bodembedekkers’

Eénmaal geplant zijn vaste planten in de tuin ook wat ze beloven: een vaste waarde. Ze bezorgen je nog weinig werk. Op één voorwaarde: ze moeten in de juiste omstandigheden kunnen groeien. De keuze aan vaste planten en bodembedekkers is groot. Voor elk plekje in de tuin, hoe moeilijk ook, is er wel eentje te vinden die zich thuis voelt.

 • Wanneer: donderdag 26/11/2015 van 20.00 uur tot 22.00 uur
 • Waar: EcoWerf, Aarschotsesteenweg 210, 3012 Leuven
 • Inschrijven: deelnemen is volledig gratis maar inschrijven is verplicht. Klik hier om je in te schrijven. Vermeld het aantal personen en 'Vaste planten' in je bericht.

Max. aantal deelnemers is 40.

Naar boven

Meer informatie

Heb je nog vragen? Dan kan je bellen naar de Afvalpreventiedienst op het nummer 016/28 43 43.

 

Hergebruikkampioen Hageland 2015 

Wie kringt die wintOok De Kringwinkel Hageland neemt deel aan de Europese Week van de Afvalvermindering met de actie ‘Hergebruikkampioen Hageland 2015’. De stad of gemeente uit de regio* van De Kringwinkel Hageland met het grootste gemiddelde gewicht herbruikbare goederen per inwoner, wordt uitgeroepen tot ‘Hergebruikkampioen Hageland 2015’.

Breng dus tussen 21 en 29 november zoveel mogelijk herbruikbare goederen binnen bij De Kringwinkel Hageland of laat ze aan huis ophalen door De Kringwinkel Hageland en help zo jouw stad of gemeente mee aan de overwinning.

Meer informatie vind je op de website van De Kringwinkel Hageland  

De Kringwinkel Hageland*Werkingsgebied De Kringwinkel Hageland: Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Zoutleeuw.

 

Naar boven

 

Laatste aanpassing: 30/10/2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak