naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > HUIS AAN HUIS > Glasbollen > Geen brol rond de bol

Glasbollen in het vizier

Campagne ‘Geen brol rond de glasbol’

Detectives houden een oogje in het zeilOm sluikstorters aan glasbollen op andere gedachten te brengen, zet EcoWerf in samenwerking met Fost Plus, dit najaar detectives in en banners met de boodschap ‘U mag mij zomaar proper houden’. Tegelijk zullen er extra controles zijn op de netheid van de glasbolsites.

‘Brol’ rond de glasbol, het is jammer genoeg geen uitzondering. EcoWerf ruimt jaarlijks meer dan 200.000 kg afval op aan glasbolsites. Een kostelijke zaak én bovendien behoorlijk vervelend voor omwonenden en voorbijgangers. Niet netjes dus van de daders.

Dozen en zakjes waarmee het glas gebracht werd, hele zakken gevuld met restafval en zelfs zetels, spiegels, tapijten … je kan het zo gek niet bedenken of het ligt wel eens aan een glasbol en nee, het hoort er niet.

‘Geen brol rond de glasbol’, met deze slogan voert EcoWerf dit najaar campagne. Aan verschillende glasbolsites in Oost-Brabant zullen er tijdelijk detectives opduiken om een extra oogje in het zeil te houden, naast banners met de boodschap ‘U mag mij zomaar proper houden’. EcoWerf en Fost Plus willen zo duidelijk maken dat glasbolsites geen stortplaatsen zijn en de sluikstorters aanmoedigen hun afval op een correcte manier aan te bieden.

Merk je een sluikstort op aan de glasbollen? Dan kan je dit melden aan EcoWerf via het contactformulier, telefonisch op het nummer 0800/97 0 97 of aan de gemeente. Wie betrapt wordt op sluikstorten betaalt een fikse boete.

Meer informatie

Wat hoort in de glasbol thuis en wat niet? Raadpleeg de sorteerregels en vind de dichtstbijzijnde glasbol in jouw buurt.

 

Banner 'U mag mij zomaar proper houden!'

 

Fost Plus

Laatste aanpassing: 23/09/2015

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak