naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Lopende projecten > Opbrengst Vergroot de Hoop

EcoWerf schenkt 38.465 euro aan Kinderkankerfonds Leuven

Opbrengst taxusinzameling Vergroot de Hoop

38.465 euro, zoveel bracht de taxusinzameling via de containerparken van EcoWerf dit jaar op. EcoWerf schenkt de opbrengst volledig aan het Kinderkankerfonds van UZ Leuven. Het taxussnoeisel wordt via Van Hulle B&C verwerkt tot grondstof voor kankerbestrijdende geneesmiddelen.

Ook dit jaar konden inwoners hun jong, zuiver taxussnoeisel gratis op het containerpark afgeven tussen 15 juni en 31 augustus. De stof baccatine die in jonge taxusscheuten aanwezig is, is een hoofdbestanddeel voor chemotherapie en kan zo levens redden. Het geld dat de taxus opbrengt, doneert EcoWerf dit jaar integraal aan het Kinderkankerfonds Leuven.

‘We zijn erg blij met dit mooie bedrag,’ zegt Ilse Ruysseveldt van Kinderkankerfonds Leuven. ‘Ons fonds zamelt financiële middelen in voor de ondersteuning van bestaande en nieuwe projecten die de levenskwaliteit van kinderen met kanker en hun familie bevorderen en optimaliseren.’

EcoWerf en het Kinderkankerfonds bedanken iedereen die zich inzet(te): de inwoners die hun taxus naar het containerpark brachten, de parkwachters, de zorgverleners … Want enkel samen staan we sterk tegen kinderkanker en kunnen we de ‘hoop’ te vergroten op betere zorg en overlevingskansen.

EcoWerf schenkt 38.465 euro aan Kinderkanderfonds Leuven

Laatste aanpassing: 23/11/2015

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak