naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > RECYCLAGEPARKEN > Inzameling harde en zachte plastics

Inzameling harde en zachte plastics 

 

 

Inzameling op het containerpark

Vanaf juli 2016 kan je op alle containerparken in het EcoWerf-werkingsgebied terecht met je harde en zachte plastics. Als we allemaal ons steentje bijdragen, kunnen we jaarlijks negen kilogram plastic per inwoner recycleren. Door deze plastics uit de huisvuilzak te laten, stoten we 12% minder CO2 uit bij de verbranding van het restafval. Dit betekent 2.219 ton CO2 minder per jaar.

Dankzij de recyclage hebben we ook minder nieuwe grondstoffen nodig om opnieuw harde plastics te produceren. Hierdoor vermijden we jaarlijks de uitstoot van zo’n 7.500 ton CO2.

Welke plastics mag je naar het containerpark brengen? Raadpleeg de afvaldefinities van harde en zachte plastics of neem een kijkje in de folder (2.075 kB pdf-bestand).

Benieuwd naar de verwerking van harde en zachte plastics? Lees er hier meer over.

Hoe bied ik mijn plastics aan?

Vanaf juli 2016 kan je terecht met je harde en zachte plastics op alle containerparken in het EcoWerf-werkingsgebied. Reinig je plastics en verwijder alle niet-plastic onderdelen.

De harde plastics kan je los aanbieden op het containerpark.

De zachte plastics gaan in de roze zak ‘zachte plastics’ met het EcoWerf-logo. Deze kan je enkel aanbieden op het containerpark. Er is nog geen huis-aan-huisinzameling voorzien. De roze zak kost € 0,25 en is per rol van tien stuks te koop op het containerpark en op dezelfde verkoopplaatsen als de pmd-zak. Contacteer de milieudienst van je gemeente om de exacte verkoopplaatsen in je gemeente te kennen.

Geraak je niet op het containerpark? Dan kan je je zachte plastics nog steeds kwijt bij het huisvuil. Het is echter zowel voor het milieu als voor je portemonnee voordeliger om gebruik te maken van de selectieve inzameling van plastics.  

Nog vragen? Raadpleeg de FAQ's zachte plastics!

 

Roze zakProefproject inzameling roze zak aan huis in Boortmeerbeek

Vanaf januari 2017 start EcoWerf met een proefproject om de roze zak aan huis in te zamelen in Boortmeerbeek. De inwoners kunnen elke 6 weken hun zachte plastics (zakjes, blisters, plastic potjes, klein speelgoed …) in de roze zak aan de straatkant aanbieden. Boortmeerbeek werd geloot uit 7 gemeenten die zich kandidaat stelden voor het proefproject.

Door de zak aan huis op te halen, wil EcoWerf de dienstverlening voor de inwoners verhogen. Uitbreiding van het project naar andere gemeenten kan ten vroegste vanaf 2018, op voorwaarde dat het een positieve evaluatie krijgt.

In het werkingsgebied van EcoWerf zal ook de stad Leuven de roze zak 6-wekelijks aan huis inzamelen. De stad Leuven verzorgt zelf deze inzameling.

Inwoners van andere gemeenten kunnen voorlopig alleen in het containerpark terecht met hun zachte plastics (in de roze zak met EcoWerf-logo).

Raadpleeg hier de informatiefolder voor de inwoners van Boortmeerbeek. (2.122 kB pdf-bestand)

 

Laatste aanpassing: 16/12/2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak