naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > HUIS AAN HUIS > Proefproject roze zak Boortmeerbeek

Proefproject inzameling roze zak aan huis

Boortmeerbeek 2017

Vanaf januari 2017 start EcoWerf met een proefproject om de roze zak aan huis in te zamelen in Boortmeerbeek. De inwoners kunnen elke 6 weken hun zachte plastics (zakjes, blisters, plastic potjes, klein speelgoed ) in de roze zak aan de straatkant aanbieden. Boortmeerbeek werd geloot uit 7 gemeenten die zich kandidaat stelden voor het proefproject.

De nieuwe inzameldata worden op de afvalkalender vermeld. In totaal zijn er 8 inzamelingen. Nadien evalueert EcoWerf het project en onderzoekt of het financieel en logistiek mogelijk is om dit uit te breiden naar haar andere gemeenten. Door de zak aan huis op te halen, wil EcoWerf de dienstverlening voor de inwoners verhogen.

EcoWerf startte in juli met de inzameling van zachte en harde plastics op haar containerparken. De inzameling was meteen een succes, waardoor de producent van de roze zak de vraag niet kon bijhouden. De roze zak is in alle gemeenten te koop op het containerpark, het gemeente- of stadhuis en in enkele vaste verkooppunten.

In het werkingsgebied van EcoWerf zal ook de stad Leuven de roze zak 6-wekelijks aan huis inzamelen. De stad Leuven verzorgt zelf deze inzameling.

Laatste aanpassing: 28/10/2016

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak