naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > OVER ECOWERF > Nieuwsarchief > Bodemprofessor recyclagepark Haacht

Bodemprofessor en kringloopkracht geven uitleg over compost en kringlooptuinieren

Zaterdag 28 oktober 2017 - Parking aan recyclagepark Haacht

Waarom en hoe gebruik je compost? Op zaterdag 28 oktober 2017 geeft de bodemprofessor van Vlaco aan het recyclagepark van Haacht uitleg over het juiste gebruik van compost en de invloed ervan op de bodem. Bij aankoop van compost krijg je een paar Vlaco-tuinhandschoenen. Je kan voorverpakte compost  aankopen (3 euro per zak van 40 liter) op het plein voor het recyclagepark. In de pastorietuin van Wakkerzeel krijg je die dag ook een rondleiding kringlooptuinieren en uitleg over thuiscomposteren. 

Bezoek de bodemprofessor op 28 oktober

Bodemprofessor en Vlaco-tuinhandschoenen
 
Zaterdag 28 oktober 2017 van 09.00 tot 15.00 uur
Recyclagepark Haacht, Kruineikestraat 125, 3150 Haacht

De bodemprofessor van Vlaco staat met zijn infostand op het plein voor het recyclagepark van Haacht. Aan de hand van enkele eenvoudige proefjes toont hij je alle troeven van compost. Op het recyclagepark kan je het hele jaar door compost in zakken (40 liter) aankopen. Zaterdag 28 oktober krijg je bij aankoop van compost een paar Vlaco-tuinhandschoenen gratis.

Volg een rondleiding kringlooptuinieren

Zaterdag 28 oktober 2017, start rondleiding om 13.30 en om14.30 uur
Pastorietuin van Wakkerzeel, toegang tuin via de witte poort in de Martelarenlaan t.o.v. nummer 1.

Zaterdag 28 oktober kan je een rondleiding kringlooptuinieren volgen in de pastorietuin van Wakkerzeel. Je krijgt uitleg bij de aanplanting en kringloopelementen in de tuin en concrete antwoorden op je vragen over kringlooptuinieren en thuiscomposteren.

Compost is ideale bodemverbeteraar

Compost brengt structuur in de bodem, waardoor bomen, struiken, planten en bloembollen makkelijker zuurstof, vocht en voedsel vinden en beter bestand zijn tegen ziektes en wateroverlast. Compost van EcoWerf is gft-compost die het Vlaco-kwaliteitslabel draagt. Je kiest voor een lokaal product en je sluit de biologische kringloop. EcoWerf verwerkt jaarlijks zon 50.000 ton gft in haar composteringsinstallatie in Leuven tot zon 20.000 ton waardevolle compost. De helft ervan wordt gebruikt door particulieren.

De actie is een initiatief van Vlaco, i.s.m. EcoWerf en de gemeente Haacht. De gemeente Haacht en EcoWerf werken graag mee aan deze actie van Vlaco die doorgaat in 7 gemeenten verspreid over Vlaanderen.

VLACO.jpg

Laatste aanpassing: 24/10/2017

 

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak