naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > RECYCLAGEPARKEN > Vernieuwd recyclagepark Glabbeek geopend

Vernieuwd recyclagepark Gabbeek

Heropend vanaf 3 mei 2018

Donderdag 3 mei ging het vernieuwde recyclagepark in Glabbeek open. In het kader van het asbestafbouwplan van de gemeente Glabbeek werd de oude loods met afdak in asbestcement afgebroken en werd er een volledig nieuw afvalrecyclagepark in openlucht gerealiseerd. De afgelopen maanden werd het park gesloten om het afdak van oude golfplaten in asbestcement veilig te kunnen verwijderen. EcoWerf maakte van de gelegenheid gebruikt om te investeren in de herinrichting van het park zodat een vlottere circulatie mogelijk wordt.

Heropening recyclagepark Glabbeek

EcoWerf investeert in vernieuwing

Het wegend en niet-wegend gedeelte kregen een andere locatie. Bovendien is het voortaan mogelijk om tussenwegingen te doen en na afloop alle afvalsoorten in 1 keer te betalen. Je hoeft het park dus niet meer te verlaten en opnieuw binnen te rijden bij afvalsoorten met verschillende tarieven.

Ook de betaalwijze werd aangevuld met een alternatief: bij de uitweging kan je kiezen voor betalen via de DifTar-rekening. Dit is een rekening waarop je een provisie kan aanleggen voor je bezoeken aan het recyclagepark. Zo kan je bij de uitweging met 1 druk op de knop je afvalrekening betalen en verloopt het bezoek sneller. Voor wie dat wenst, blijft betalen via bancontact mogelijk aan de betaalzuil die links van de uitgang van het niet-wegend gedeelte staat. Er zijn parkeerplaatsen voorzien voor de betaalzuil.

Aan de afvalsoorten, tarieven en openingsuren verandert er niets: raadpleeg hier de folder (126 kB, pdf-bestand)

Vernieuwd recyclagepark Glabbeek

Masterplan Recyclageparken

Dankzij het Masterplan Recyclageparken, blijven inwoners van Glabbeek ook terecht kunnen in de 10 andere DifTar-gewichtsparken van EcoWerf gelegen in Haacht, Herent, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen en Tremelo. Inwoners van deze gemeenten kunnen op hun beurt ook terecht in het park in Glabbeek.

Vragen? 

Mail naar EcoWerf of bel naar de groene lijn 0800/97 0 97.

Laatste aanpassing: 03/05/2018

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak