naar inhoud


PRINT PAGINA
Home > AFVALPREVENTIE > Kringlooptuinieren > Pesticiden buitenspel - actie recyclageparken

Zonder is gezonder: zet pesticiden buitenspel

Actie recyclageparken van 21 t.e.m. 28 april 2018

Onkruid in de voegen van het terras of op de oprit? Het is verleidelijk om naar een bus pesticiden te grijpen. Die werken meestal goed. Maar ze zijn vaak ook schadelijk voor mens en milieu. Een tuin onderhouden en lastige beestjes verjagen zonder pesticiden, op een milieuvriendelijke en toch doeltreffende manier: het kan perfect!

Kijk voor tips op www.zonderisgezonder.be.
Kies het type tuin dat voor jou van toepassing is: stadstuin, speeltuin, moestuin of grote tuin. Vervolgens krijg je concrete voorbeelden met een gezonde oplossing.

53% van de Vlamingen doet het al zonder pesticiden en nee, ze hebben heus geen jungle als tuin! Geen excuus meer dus om die laatste restjes pesticiden niet binnen te brengen in het recyclagepark. Pesticiden zijn namelijk klein gevaarlijk afval (kga). Je kan ze het hele jaar door gratis deponeren in het recyclagepark. Doe je dit tussen zaterdag 21 en zaterdag 28 april 2018, dan krijg je meteen een voegenborstel cadeau van de Vlaamse Milieumaatschappij en EcoWerf, of een andere attentie, zolang de voorraad strekt.

Opgelet: op donderdag 26 april zijn alle recyclageparken uitzonderlijk gesloten.

Actie pesticiden buitenspel

Laatste aanpassing: 17/04/2018

Volg EcoWerf op

Facebook YouTube.JPG

Mijn afval is blijven staan. Wat nu?
Afval niet opgehaald

Afvalrekening opvolgen?
Mijn EcoWerf
Mijn EcoWerf
Opgelet! nieuw rekeningnummer

Sorteerwijzer

Raadpleeg de sorteerwijzer
Tip: bekijk ook de FAQ's over de roze zak