Bereikbaarheid tijdens werken Aarschotsesteenweg

  • 10 maart 2020

EcoWerf bereiken wordt stuk veiliger

Op vraag van EcoWerf start het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) vanaf dinsdag 25 februari met werken ter hoogte van de Compostweg, dit is de toegangsweg naar EcoWerf. Om de veiligheid van onze bezoekers en onze medewerkers te verhogen, krijgen voetgangers een veilige oversteekplaats door middel van een middeneiland ter hoogte van de bushalte. De fietspaden worden verlegd tot aan de Aarschotsesteenweg. Hierdoor lopen de fietspaden door en hebben fietsers altijd voorrang. De werken duren 3 weken en brengen wat hinder met zich mee maar EcoWerf blijft bereikbaar.

Verkeer vanuit Aarschotsesteenweg vanaf maart omgeleid

Samen met de werken aan de toegangsweg van EcoWerf, starten vanaf 2 maart de werken aan de fietspaden ter hoogte van de Duitse brug. Daarom wordt de Aarschotsesteenweg de hele maand maart afgesloten voor het autoverkeer richting Leuven. Wie dus uit de richting van Aarschot komt, wordt omgeleid via het Vuntcomplex en afrit Herent. In de richting van Aarschot blijft de weg wel steeds toegankelijk. Wie EcoWerf verlaat kan dus zowel richting Leuven als richting Aarschot rijden. Fietsers en voetgangers kunnen wel in beide richtingen gebruik blijven maken van de Aarschotsesteenweg.

Afrit 20 Wilsele/Kessel-Lo vanaf eind maart afgesloten

Vanaf eind maart legt het AWV een fiets- en autotunnel aan en wordt ook het wegdek op de snelweg vernieuwd en verbreed. Om de veiligheid en doorstroming op de E314 tijdens de werken te verzekeren, is het AWV genoodzaakt om de op- en afritten van het complex Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) af te sluiten. De opritten richting Lummen en Brussel worden een jaar afgesloten. De afrit komende van Lummen wordt ongeveer een half jaar afgesloten. De automobilisten worden omgeleid naar de omliggende op- en afrittencomplexen. Om de handelszaken in Wilsele en aan de Leuvense Vaart bereikbaar te houden, blijft de afrit komende van Brussel wel steeds open.