Compostactie op het recyclagepark

  • 10 september 2020

Het najaar is een ideaal moment om je tuin te verwennen met compost. Om dat te vieren, krijg je de hele maand oktober op het EcoWerf-recyclagepark gratis een paar tuinhandschoenen (zolang de voorraad strekt) bij de aankoop van compost. Daarbovenop krijg je bij aankoop van 3 zakken compost, 1 zak gratis. 

Compost is een gouden product, waar de bodem en alles wat erop groeit voordeel uit haalt. Maar dat niet alleen, ook het klimaat viert mee. Door duurzame gft-compost van EcoWerf te gebruiken, realiseer je immers een voetafdrukvermindering en sluit je de kringloop. Compost is een 100% natuurlijk product. Gft-compost van EcoWerf is goedgekeurd met het Vlaco-Kwaliteitslabel: het is gegarandeerd stabiel, gehygiëniseerd en humusrijk. 

In de herfst en vroege winter geeft compost de ideale onderhoudsbeurt aan de tuin. Compost is immers geen meststof, maar een bodemverbeteraar en kan dus perfect in het najaar gebruikt worden. De compost wordt door de bodemdiertjes mee in de bodem verwerkt en verrijkt zo de bodem gedurende de wintermaanden. Rond struiken en fruitbomen, in de borders en in de moestuin, beschermt een laagje compost de bodem tegen de koude. Het zorgt ook voor een extra voorraad organische stof. Door in het najaar een dun laagje compost aan te brengen op het gazon, leg je de basis voor een groene grasmat in de zomer.

Compostactie recyclageparken oktober 2020

Deze actie van EcoWerf en Vlaco loopt van 1 t.e.m. 31 oktober 2020 (zolang de voorraad strekt) op alle EcoWerf-recyclageparken en het recyclagepark van Bierbeek.

Zakken compost van 40 liter kan je aankopen op alle recyclageparken van EcoWerf.

Klik op de link voor meer informatie over: