Heerlijke tips tegen voedselverlies

  • 29 september 2020

Wil jij ook voedselverlies beperken? Vlaco deelt 7 heerlijke tips om restjes te redden! Weet jij alles over voedselverspilling? Vul de korte quiz in vóór dinsdag 6 oktober en misschien ontvang jij wel gratis in primeur het nieuwe tweede Restjeskookboek 'Tot de laatste druppel'. 

Vlaco is een van de organisaties in Vlaanderen die al jaren voedselverlies probeert tegen te gaan. Omdat koken met restjes niet alleen slim, maar ook heerlijk is, verzamelde Vlaco de lekkerste recepten in 'Het restjeskookboek'. In november dit jaar, brengt Vlaco een 2e restjeskookboek uit met meer dan 60 recepten op basis van drankrestjes 'Tot de laatste druppel'.

In Vlaanderen gaat jaarlijks tonnen aan voedsel en drank verloren doorheen de keten. Bij huishoudens alleen al bedraagt dit voedselverlies 240.925 ton per jaar, of 37 kg voedsel per Vlaming per jaar dat thuis weggegooid wordt. Dat komt neer op een verlies van ongeveer 8% van de aangekochte hoeveelheid voedsel en drank. Fruit (12%), brood en banket (12%) en groenten (11%) worden het meest verspild.

Meer tips over voedselverlies beperken op de website van Vlaco