Kringwinkels Hageland en Vites opnieuw aan de slag

  • 11 mei 2020

Maandag 11 mei heropenen alle erkende kringloopcentra in Vlaanderen. Ook De Kringwinkel Vites (vroeger SPIT) en De Kringwinkel Hageland openen opnieuw de deuren van hun winkels en brengpunten. Bezoeken aan de winkel en de brengpunten verlopen onder strikte voorwaarden die gelijkaardig zijn aan de voorwaarden opgelegd door de Federale overheid bij winkels. Een ophaling aan huis van herbruikbare goederen door de Kringwinkels kan je ook opnieuw aanvragen.

Met herbruikbare goederen en textiel naar het recyclagepark

Vanaf dinsdag 12 mei aanvaarden de EcoWerf-recyclageparken opnieuw herbruikbare goederen en textiel. Zo kunnen de Kringwinkels opnieuw herbruikbare goederen en textiel vanop de recyclageparken ophalen, sorteren en te koop aanbieden in de Kringwinkels. Zorg ervoor dat de herbruikbare goederen en textiel die je aanbiedt op het recyclagepark wel degelijk herbruikbaar én verkoopbaar zijn. Indien goederen niet herbruikbaar én verkoopbaar zijn, sorteer ze dan bij de juiste afvalsoort (bv. bij harde plastics, sloophout, huisvuil, grofvuil ...): bv. vuile en gescheurde kledij, zetels die vuil of gescheurd zijn, houten meubels met ontbrekende onderdelen, deuken of vochtplekken ...

In 2019 werd er in totaal 2.311.200 kg herbruikbare goederen of omgerekend 5 kg/inwoner op EcoWerf-recyclageparken door de Kringwinkels ingezameld. Zo werken EcoWerf en De kringwinkel Vites (vroeger SPIT) en De kringwinkel Hageland samen aan het hergebruik van goederen.