Lidmaatschap EcoWerf

EcoWerf is lid van Interafval, Vlaco en Leuven 2030

Vlaco

Vlaco, dat overheden en bedrijven verenigt die organisch-biologisch afval verwerken, zorgt voor de kwaliteitscontrole en integrale ketenbewaking. Vlaco levert keuringsattesten af voor de verwerkte eindproducten. Martina Kinders, diensthoofd Veiligheid, milieu en kwaliteit, is bestuurslid in de raad van bestuur van Vlaco.

Interafval

Dit samenwerkingsverband van de VVSG en de Vlaamse afvalintercommunales wil zijn leden zo goed mogelijk informeren over alle aspecten van het afvalbeleid en als gesprekspartner fungeren voor alle betrokkenen. Peter Standaert, algemeen directeur, vertegenwoordigt EcoWerf op de plenaire vergadering. Verschillende personeelsleden zijn actief lid van verschillende werkgroepen.

Leuven 2030

In de vzw Leuven 2030 slaan de stad Leuven, KU Leuven, bedrijven, organisaties en burgers de handen in elkaar op het vlak van energie, wonen, mobiliteit en natuur, om de hoeveelheid CO2 die ze elke dag uitstoten, tegen het jaar 2050 te herleiden tot nul. Farida Tierens, lid van de raad van bestuur van EcoWerf, vertegenwoordigt EcoWerf in de raad van bestuur van Leuven 2030.