Nieuw recyclagepark in Messelbroek

Vanaf dinsdag 9 juli kan je als inwoner van Scherpenheuvel-Zichem met je afval naar het gloednieuwe recyclagepark in Messelbroek, gelegen aan de Mannenberg 263. Het park in Zichem is vanaf dan gesloten. 

Het nieuwe park is ruimer dan het recyclagepark in Zichem en biedt de mogelijkheid om in de toekomst meer afvalsoorten in te zamelen voor recyclage. Meerdere containers hebben een verzonken opstelling zodat je zware afvalsoorten er gemakkelijk van bovenaf kan in werpen. Het recyclagepark is uitgerust met weegbruggen. De afvalsoorten, tarieven en openingstijden zijn niet veranderd. De bouw kadert in het Masterplan van EcoWerf waarbij op termijn alle inwoners van het werkingsgebied op elk EcoWerf-recyclagepark terecht kunnen. Momenteel zijn er 11 van de 20 EcoWerf-parken gerealiseerd. Zo kan jij je afval ook brengen naar een van de 10 andere DifTar-gewichtsparken van EcoWerf. Het recyclagepark in Zichem is gesloten.

Het nieuwe park biedt meer ruimte om op termijn meer afvalsoorten in te zamelen en is gebruiksvriendelijker door de verzonken containers. Tevens zorgt een andere inrichting voor een vlottere circulatie. Er is een gratis gedeelte en een gedeelte met weegbrug voor het te betalen afval. Nieuw is dat je binnen dit gedeelte tussenwegingen kan doen, waardoor je na afloop alle afvalsoorten in 1 keer kan afrekenen. Voortaan hoef je dus niet meer af te rekenen en opnieuw binnen te rijden bij elke afvalsoort met een ander tarief. Bij de uitweging zal je kunnen kiezen om te betalen via de DifTar-rekening (waarmee je ook de huisvuil- en gft-ophaling betaalt). Zo hoef je niet bij elk bezoek over te gaan tot betaling met Bancontact en verloopt het bezoek sneller. Voor wie dat wenst, blijft betalen met Bancontact wel mogelijk aan een betaalzuil bij het parkwachterslokaal.

Folder voor inwoners van Scherpenheuvel-Zichem

Folder recyclagepark Messelbroek - Scherpenheuvel-ZichemBegin juli kregen alle inwoners van Scherpenheuvel-Zichem een brief en folder in de brievenbus over de werking van het DifTar-systeem, de afvalsoorten en tarieven en een grondplan van het nieuwe park. 

 

 

 

 

 

Grondplan van het recyclagepark in Messelbroek

Grondplan recyclagepark Messelbroek