Nieuw recyclagepark in Messelbroek

  • 9 juli 2019

Dinsdag 9 juli opende een nieuw recyclagepark aan de Mannenberg 263 in Messelbroek. Het is een modern en ruim park dat uitgerust is met elektronische registratie, DifTar-weegbruggen en verzonken containers om zware afvalsoorten van bovenaf in te werpen en heeft ruimte om in de toekomst nog meer afvalsoorten in te zamelen. Het nieuwe park is toegankelijk voor de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge, maar ook voor al onze inwoners van gemeenten met een DifTar-gewichtspark: Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lubbeek, Tienen, Tremelo, Rotselaar.

De recyclageparken in Tielt-Winge en Zichem zijn gesloten.

Masterplan recyclageparken

De bouw van het park kadert in het Masterplan recyclageparken, waarbij op middellange termijn alle inwoners van ons werkingsgebied op elk recyclagepark terecht kunnen met dezelfde afvalsoorten, aan uniforme tarieven. Nu zijn er 11 van de 20 DifTar-gewichtsparken gerealiseerd, waarvan 3 nieuwe en 1 vernieuwd park. Momenteel bouwt EcoWerf een nieuw park op de grens van Linter en Zoutleeuw, dat begin 2020 open gaat.

Eerste bezoeker recyclagepark MesselbroekDe eerste bezoeker mocht een mand met streekproducten in ontvangst nemen

Infomoment recyclagepark Messelbroek - DifTar-weegbrugTijdens het infomoment komen de bezoekers alles te weten over het DifTar-weegsysteem