Recyclagepark Zoutleeuw

Nieuwsbericht: nieuw EcoWerf Recyclagepark Wezersebaan

De stad Zoutleeuw, de gemeente Linter en EcoWerf bouwden een nieuw recyclagepark 'Wezersebaan' gelegen aan de Steenweg 73 in Zoutleeuw. Het park werd uitgerust met elektronische registratie, DifTar-weegbruggen en verzonken containers om zware afvalsoorten van bovenaf in de container te kunnen werpen. Het recyclagepark aan de Lewastraat 3 werd gesloten. 

Elke inwoner ontving een brief met grondplan en infofolder in de brievenbus.

Voor een vlot bezoek ...

 • Toegang: elke inwoner boven de 16 jaar krijgt met zijn of haar elektronische identiteitskaart toegang tot alle DifTar-gewichtsparken van EcoWerf, waaronder het recyclagepark Wezersebaan. Ben je nog geen inwoner van Zoutleeuw, of beschik je niet over een elektronische identiteitskaart, dan kan je in het stadhuis en toegangskaart ontlenen. Wens je toegang tot het recyclagepark als kmo, school of vereniging, dan kan je een permanente kaart aanvragen in het stadhuis.
 • Sorteer thuis je afval per soort en breng het gesorteerd naar het recyclagepark.
 • Kom ten laatste 15 minuten voor sluitingstijd. Wanneer er te veel bezoekers op het recyclagepark aanwezig zijn voor sluitingstijd, dan kan de parkwachter bezoekers weigeren. 
 • Meer aandachtspunten

Afvalsoorten zonder weging

Volgende afvalsoorten kan je gratis afgeven:

 • Elektro (afgedankte elektische en elektronische apparaten)
 • Eps (piepschuim - enkel zuivere witte korrelisomo)
 • Glas (hol en vlak gescheiden)
 • Herbruikbare goederen
 • Kaarsen
 • Kga (klein gevaarlijk afval)
 • Kurk
 • Oude metalen
 • Papier\karton
 • Pmd (plastic verpakking, metalen verpakkingen en drankkartons) - in blauwe pmd-zak met EcoWerf-logo (roze zak met EcoWerf-logo wordt nog tot en met 31 mei 2021 aanvaard, maar de inhoud moet voldoen aan de sorteerregels van de nieuwe blauwe zak)
 • Textiel - proper en in zakken

Afvalsoorten te wegen via de weegbrug

Afvalsoort

Tarief particulier*

Tarief kmo

Asbestcement (eterniet)

Gratis

Gratis

Autobanden

Gratis (max. 4 per gezin)

/

Boomstronken

€ 0,04/kg

€ 0,08/kg

Cellenbeton, gips en kalk, keramiek, steenafval

€ 0,04/kg

€ 0,08/kg

Gras en bladeren

€ 0,18/kg (gratis van 1 oktober t.e.m. 31 december)

€ 0,18/kg

Grofvuil

€ 0,28/kg

€ 0,28/kg

Harde plastics

€ 0,08/kg

€ 0,12/kg

Sloophout

€ 0,08/kg

€ 0,12/kg

Snoeihout

Eerste 300 kg/jaar gratis, nadien € 0,04/kg

€ 0,08/kg

Bij een bezoek aan het betalend gedeelte wordt minimaal 5 kg aangerekend.
Als je verschillende soorten afval samen aanbiedt, wordt het tarief van de 'duurste soort' aangerekend.  Je kan ook de verschillende afvalsoorten afzonderlijk wegen door meerdere keren over de weegbrug te rijden.

Voor kmo's geldt een afzonderlijk tarief. 

*OPGELET: vanaf een totale aanvoer van meer dan 2.000 kg op jaarbasis op het betalend gedeelte, wordt ook voor particulieren het kmo-tarief van toepassing!

Betaalwijze

Betalen kan enkel met Bancontact en de DifTar-rekening.
Als je met de DifTar-rekening betaalt bij het uitwegen, dan kan je onmiddellijk het park verlaten. Kies je voor Bancontact, dan dien je eerst te betalen aan de betaalzuil bij het parkwachterslokaal alvorens het park te verlaten. Bij de betaalzuil kan je ook je DifTar-rekening aanzuiveren als het saldo onvoldoende is.

Coupons en grofvuilstickers

Heb je nog coupons of grofvuilstickers? Dan kan je deze bij je bezoek aan het recyclagepark door de parkwachter laten omzetten naar een saldo op de DifTar-rekening. Dit dient te gebeuren ten laatste op 30 september 2020. Met het saldo kunnen jij en je gezinsleden betalingen doen in het recyclagepark of de huisvuil- of gft-ophaling betalen.  Vanaf 1 oktober 2020 is de omzetting van de waarde niet meer mogelijk.