Waarheen met grasmaaisel en snoeihout

  • 17 april 2020

Waarheen met grasmaaisel en snoeihout

Met grasmaaisel en snoeihout kan je terecht op het recyclagepark. Of ga voor een alternatief: vers grasmaaisel kan je meegeven met de ophaling van gft aan huis, gebruik het als mulchlaag tegen onkruid of composteer het maaisel in een compostvat of –bak. Snoeihout wordt in enkele gemeenten en steden, al dan niet op afroep, opgehaald aan huis. Kijk zeker op jouw afvalkalender of je van deze ophaling aan huis gebruik kan maken. Is er geen ophaling van snoeihout in jouw gemeente of stad? Bekijk dan hier hoe je  snoeihout op verschillende manieren nuttig kan inzetten in je tuin.

Waarheen met grasmaaisel

Geef je vers grasmaaisel mee met de ophaling van gft aan huis. Spaar oud maaisel niet op tot het  recyclagepark weer open gaat. Je kan je grasmaaisel ook inzetten in de tuin als mulchlaag tegen onkruid. Strooi het vers gemaaide gras in een dunne laag op de bodem tussen de planten. Ook tussen groenten is het interessant om de bodem hiermee te bedekken. Het beschermt de planten tegen uitdrogen en houdt onkruid weg. Of je kan het maaisel composteren. Maar meng het dan zeker met takjes of ander structuurmateriaal zodat het materiaal voldoende lucht krijgt om te composteren.

Meer tips vind je op https://www.vlaco.be/nieuws/grastips-hoe-kan-je-je-grasmaaisel-nuttig-inzetten-in-je-kringlooptuin

Waarheen met snoeihout

Snoeihout heeft een belangrijke meerwaarde in de tuin. Je kan er steunpalen voor struiken en bomen mee maken, er een insectenhotel van maken of gebruiken als mulchlaag tussen je bloemen en planten. Meer tips vind je op https://www.vlaco.be/nieuws/tips-om-je-snoeiresten-nuttig-in-te-zetten-in-je-kringlooptuin