Gouden tips van onze afvalcoach
- Doe aan kettingkoken: een overschotje groenten wordt de volgende dag in een heerlijke omelet gedraaid. Het restje van de ene dag vormt de inspiratie voor het volgende gerecht.
- Restjesquiche van de week: zet room, gemalen kaas, eieren en bladerdeeg op je wekelijkse boodschappenlijstje. Op het einde van de week draai je al je restjes in een unieke quiche.
- Overschotten van groenten worden handig in de soep gedraaid. Zo heb je elke week een unieke, verrassende soep. Ook je overschotjes rijst of spaghetti toveren jouw soep om in een degelijke maaltijd. Sneetjes brood worden knapperige korstjes als topping.
- Etensrest wordt huishoudhulp: citroenschillen worden allesreiniger of luchtverfrisser, restjes cola helpen bij verjagen van wespen, roest- of kalkaanslag. Op het web vind je heel wat recepten om die resten handig in te zetten.
Restjeskookboeken Vlaco
"Maar twee korstjes, slechts één wortel of een handje rijst over? Daar kan ik niets mee doen!"
Niets is minder waar: in de restjeskookboeken van Vlaco leer je creatief omspringen met wat er nog in jouw koelkast zit.
Heb je het kookboek nog niet in huis? Dan vind je hier alvast enkele recepten.
|
|
Tipboekjes: tot de laatste kruimel, plakjes en vezel
Handige tipboekjes kan je hier downloaden: broodresten, vlees en vis of groenten en fruit.
|
|
|